*

Sønderjyske

Sønderjyske ambitioner: »Vi skal have medaljer«

Hans træner vil ikke love noget, men Pierre Kanstrup vil have medaljer.

Der var sejrsdans efter søndagens 1-0-sejr over Randers. Foto: DRESLING JENS

Det var svært at undgå brug af ordet sensationelt, da Sønderjyske i sidste sæson sluttede på en andenplads i Superligaen og kunne rejse ud til europæisk fodbold.

Men det ser ud til, at oplevelsen har givet holdet selvtillid, inden det nu går ind til mesterskabsspillet i Superligaen. Sønderjyskes anfører Pierre Kanstrup var i hvert fald klar om ambitionerne for resten af foråret, efter topseks-placeringen blev sikret med gårsdagens 1-0-sejr over Randers.

Randers mod bunden: Den totale fiasko er en realitet

»Træerne vokser ikke ind i himlen, men nu ligger vi nummer fire a point med tredjepladsen, og selvfølgelig skal vi gå efter medaljen. Jeg hopper gerne med på David Nielsens vogn og siger, vi skal gå efter det,« sagde forsvarsspilleren med henvisning til Lyngbys træner David Nielsen, som også har proklameret medaljeambitioner.

Lup på ligaen: Kampens bedste kendte ikke reglerne

Pierre Kanstrup blev længe på banen efter sejren over Randers for at juble med tilskuerne. Foto: DRESLING JENS

Pierre Kanstrup er dog ikke helt tilfreds med den måde, Sønderjyske har spillet på i de seneste tre kampe, som ellers har givet ni point.

»Vores spil er ikke blevet bedre. Tværtimod. Vi spillede en rigtig god kamp mod Brøndby, men tabte alligevel. Så en dårlig kamp mod AGF, men vandt. Igen en mindre god kamp, men god forsvarskamp mod OB og vinder igen. Og i dag spiller vi heller ikke godt på nogen som helst måde, men vinder,« sagde forsvarsspilleren, der godt ved, hvad der skal forbedres:

»Spillet. Når vi kommer op på deres banehalvdel, bliver vi lidt febrilske i stedet for at træde lidt på den. Vi skal ikke køre igennem med kontra hver gang, vi kan godt vende spillet, for det er vi dygtige nok fodboldspillere til. Men det kræver bare, at man har den selvtillid med kuglen, hvilket jeg synes, vi burde have, men som de sidste tre kampe har vist, vi ikke har.«

Pierre Kanstrup understreger dog, at så længe sammenholdet og defensiven fungerer som nu, burde der være grundlag til at gå efter det, der altså i hvert fald er hans målsætning - medaljer.

Fem hjemmenederlag i træk: Povlsen og Riddersholm kolliderede i snak om AGF’s forår

Netop det solide Sønderjyske fundament skal også fortsætte ind i mesterskabsspillet, understregede også holdets træner Claus Nørgaard efter kampen, da han afviste at "spille mere frit" i resten af foråret.

»Vi kommer ikke for at tage let på tingene, men for at skabe resultater,« sagde træneren, der ikke ville udlægge deciderede medaljeambitioner som sin anfører.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her