*

Silkeborg

Silkeborg på sommerferie efter heroisk slag

OB blev det første hold, der kom videre i Europa-playoff-kampene.

Robert Skov var kampens helt store spiller. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Endelig, endelig, endelig. Så gav playoff-spillet endelig pote. Hvor kampene i gruppespillet til tider har været en ørkenvandring, blev Silkeborgs sejr – og samlede nederlag – det ventede bråvallaslag. Silkeborg vidste, at 3-1-nederlaget skulle hentes, og det gav en fantastisk kamp, hvor østjyderne havde fortjent bedre skæbne end at gå ud efter 2-1-sejren.

Silkeborg-OB 2-1

Vurdering: Silkeborg og OB spillede den første returkamp i playoff-systemet, og det virkede efter hensigten, for det var lige præcis sådan en kamp, man har siddet og sukket efter oven på masser af halvligegyldige kampe i gruppespillet. OB skal møde skal spille lørdag kl. 16 mod vinderen af Randers – AaB, der spilles onsdag. Og Silkeborg kan gå på sommerferie.

Silkeborg: 10

OB: 02

Kampens spillere:

Robert Skov, Silkeborg, 12

Mikkel Desler, OB, 7

Dommer: Michael Tykgaard, 10

Kampen var Silkeborgs sidste på Silkeborg Stadion – eller Mascot Park, som det hedder i dag. Næste år er det Jysk Park, der skal lægge (kunst)græs til Silkeborgs kampe.

Det var dog ikke ligefrem en kamp, som publikum var strømmet til, og vanen tro kunne samtlige tilskuere slå kuskeslag uden at ramme hinanden. Men andet kan man måske ikke forvente af en kamp på en halvvåd dag, placeret midt i aftensmaden?

Kampen blev spillet i en langt mere afslappet stil end de forkrampede nedrykningsslag. Her sluttede Silkeborg f.eks. gruppespillet af som en fuld mand, der forsøger at ramme hoveddørens nøglehul efter en bytur: tøvende og slingrende, men trods alt med en sejr til sidst. Måske netop fordi, at der var alt at vinde, var denne kamp også en sejr for playoff-kampene. Silkeborg-spillerne vidste, hvad der skulle til for at avancere, og den defensive 5-4-1, der skaffede sejren i AaB, men ikke helt slog til i 3-1-kampen i Odense, var skiftet ud med den normale 4-4-2, og Silkeborg spillede frisk til i først halvleg; Helenius med et farligt hovedstød allerede efter tre minutter og en kæmpechance til Davit Skhirtladze, der skulle have scoret efter et kvarters tid. Herefter havde Silkeborg flere mindre chancer, som kom ud fra et stort pres. OB stod alt for langt tilbage, selvom at Anders K. Jacobsen burde have scoret kort før tid i første halvleg.

Silkeborg fortsatte det flotte spil i anden halvleg, og Robert Skovs mål til 1-0 var en lille perle. Uden for feltet dirigerede han bolden uden om to OB’ere og sparkede den hårdt ind ved forreste stolpe.

Målet betød to ting. Silkeborg rykkede yderligere frem og sad på alle aspekter af kampen på de stakkels fynboer, men den offensive stil gav også mere plads til OB, der havde nogle udmærkede aktioner i kontraspillet.

OB’s udligning kom dog ikke fra en kontra, men fra en snarrådig opsnapning af en løs bold af Mikkel Desler.

Der skulle dog ikke gå mere end et par minutter før banes bedste, Robert Skov, gjorde Desler kunststykket efter og hamrede Silkeborg i front med 2-1. Silkeborg fortsatte med presset, og Skhirtladze tvang et rødt kort frem til Frederik Tingager, der trak en nødbremse. Trods et stor Silkeborg-pres i sidste minutter blev det dog kun ved tæt på, men Silkeborg faldt med æren i behold.

For Silkeborg spillede Robert Skov endnu en god kamp, og det er næppe umuligt, at Silkeborgs sidste kamp på Mascot Park også bliver sidste kamp for Robert Skov. Ham må der være rift om fra større klubber end Silkeborg. Kontraktforlængelsen med den unge mand tidligere i sæsonen handlede om en klausul, og hvis en sådan findes, lurer mange klubber med garanti på prisen.

Kasper Dolberg havde indfundet sig på Mascot Park og måtte stå model til en del selfies. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
OB
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her