Silkeborg

Silkeborgs jubilæumsfest nåede aldrig til klimaks

Viborg hentede en vanvittig vigtig sejr mod Silkeborg, der fejrede klubbens 100 års jubilæum på hjemmebane.

Silkeborg fik ikke en sejr i jubilæumsgave. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det skulle have været en festlig, ja, nærmest historisk aften i Silkeborg fredag aften. Klubbens 100 års jubilæum blev markeret med en fornem tifo bag det ene mål, et telt fyldt med musik og gratis kagemand var sat op uden for stadion, og som klimaks kunne Silkeborg IF med en sejr endegyldigt sikre sig en ny sæson i den bedste række.

Til jubilæet var der imidlertid indbudt en gæst, der havde sin helt egen agenda. Viborg FF havde nemlig desperat brug for en sejr for at bevare muligheden for at komme væk fra nedrykningspladserne, ikke engang uafgjort ville hjælpe Johnny Mølbys mandskab nævneværdigt i den penible situation.

Med den vished lagde Viborg tryk på »fødselaren« fra start og hentede til sidst en 2-1 sejr, der fik fansene til at skrige deres glæde ud over en indskiftet helt.

I ly af ligaens øvrige positive overraskelser som FC Nordsjælland, Brøndby og Lyngby har Silkeborg - med et af ligaens laveste budgetter - ellers indtil videre leveret en overraskende succesfuld sæson, der er blevet skabt med en base af lokale talenter som Robert Skov, Sammy Skytte og Jens Martin Gammelby suppleret med et par erfarne profiler som klubbens topscorer Helenius og anfører Flinta. En gang imellem får oprykkerne ganske vist en resultatmæssig ørefigen - 5-1 til FCN, 5-0 til AaB i pokalen og 5-1 til netop Viborg i starten af sæsonen - men ellers har den traditionsrige klub efterladt sig et solidt aftryk.

En af årsagerne er den 23-årige Ibrahim Moro, der siden sin ankomst i sommer har udmærket sig som en lightudgave af Chelsea-stjernen N’Golo Kante, der utrætteligt erobrer bolde og binder holdet sammen.

Fredag dummede ghaneseren sig dog gevaldigt efter et par minutters spil, da han midt på egen banehalvdel sendte en sjælden fejlaflevering direkte hen til Viborgs Søren Frederiksen, der tordnede af sted og hamrede bolden ind i midten af målet.

Det efterlod hjemmeholdet i en let vaklende tilstand uden evne til at bryde igennem til større chancer, indtil den 20-årige Robert Skov omsatte et lidt tyndt dømt frispark til et smukt mål efter næsten en halv time.

Stortalentet listede bolden over frisparksmuren lige uden for feltet og viste endnu engang, at han snildt kan blive en profil, der får en fremtrædende plads i Silkeborg-historien - hvis han da ikke bliver solgt til en større klub allerede til sommer.

Kampens betydning gjorde dog, at de to holds aktører for det meste optrådte mere energisk end elegant.

Jovist, såvel Robert Skov som Viborg-teknikerne Alexander Jakobsen og Serge Déblé leverede sporadisk fikse ting, ligesom Davit Skhirtladze med en overbevisende hælaflevering skabte en stor chance til hjemmeholdet lige inden pausen, men derudover var der rigere mulighed for at iagttage intense dueller end gennemspillede angreb.

Viborg viste med stor energi efter pausen, at det tydeligvis var mere end en banal kliché, at spillerne kæmpede for livet. For Silkeborg-fansene måtte efterfesten være begyndt at lokke mere end de pressede heltes anstrengelser på banen, da den indskiftede Mikkel Vestergaard headede sig til heltestatus i Viborg kort før tid.

Med resultatet er Viborg nu tre point efter Silkeborg med to kampe tilbage af nedrykningsspillet.

Følg
Jyllands-Posten
Silkeborg lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV anbefaler
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her