Randers

Randers FC-direktør: Det er ikke en fyring

»Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke længere føler, jeg kan levere det, jeg forventer af mig selv,« siger Olafur Kristjansson, der er færdig i Randers FC.

Olafur Kristjansson forlader Randers Stadion torsdag efter at have taget afsked med spillere og ledere i Randers FC. Foto: Ernst van Norde

7 point i 11 kampe og en aktuel sidsteplads i superligaen.

Det er ikke godt nok. Hverken for Randers FC eller cheftræner Olafur Kristjansson.

Derfor stopper den islandske træner i klubben med øjeblikkelig virkning. Det meddelte klubben torsdag.

»Jeg er rigtig ked af, at klubben, Olafur og jeg ikke er lykkedes bedre i denne sæson, og nu er det min opgave at finde en, som sammen med resten af det sportslige team kan tage over og få os væk fra bunden,« siger direktør i Randers FC Michael Gravgaard.

Ifølge både klubben og Olafur Kristjansson er der tale om en gensidig aftale. Det er ikke en fyring, og spillertruppen blev informeret om beslutningen i fællesskab af både direktøren og den afgående cheftræner.

Olafur Kristjansson fik muligheden for at overbevise Randers om, at han var den rette mand. Det lykkedes bare ikke.
Jesper Thygesen, fodbold-ekspert

Ikke en fyring

»Jeg ved godt, at folk måske vil sige, at der er tale om en fyring, og at vi siger, som vi gør, for at det skal se pænt ud. Men vi mener det rent faktisk, når vi siger, at vi vil være åbne og ærlige, og det er også tilfældet her. Der er ikke tale om en fyring,« siger Michael Gravgaard til Randers Amtsavis.

Olafur Kristjansson var selv med til at træffe beslutningen. Han føler ikke, at han har været i stand til at skubbe holdet i den rigtige retning, og derfor ønsker han at stoppe nu.

»Til enhver tid vil jeg gøre det, jeg mener er bedst for klubben og for mig selv, og det er også derfor, at jeg sammen med Michael har truffet dette valg,« siger Olafur Kristjansson.

Olafur Kristjansson afløste Colin Todd i sommeren 2016, og han skrev under på en toårig kontrakt. I det første halve år var der gode resultater og en topplacering. Men i foråret røg holdet ud af topseks og slutspillet, og allerede her var træneren til diskussion.

Fik lov til at fortsætte

Det var dog helt fair, at Olafur Kristjansson fik lov til at fortsætte i denne sæson, mener fodboldeksperten Jesper Thygesen, der selv har en fortid som Randers FC-spiller.

»Olafur Kristjansson fik muligheden for at overbevise Randers om, at han var den rette mand. Det lykkedes bare ikke,« siger Jesper Thygesen.

De dårlige resultater er fortsat efter sommerpausen. Derfor kommer bruddet ikke som en stor overraskelse.

I slutningen af august, tre dage efter et 0-2-nederlag til Helsingør, blev Olafur Kristjanssons jobsituation diskuteret på et ekstraordinært bestyrelsesmøde med kun ét punkt på dagsordenen: Den sportslige krise.

Olafur Kristjansson fik lov til at fortsætte, dog med en besked om at der skulle ændres nogle ting.

I de seneste uger har træneren forsøgt at arbejde holdet ud af krisen, ligesom der blev hentet flere nye spillere ind. Resultaterne er ikke fulgt med. Randers FC har kun fået én sejr i denne sæson. Det var 4-1-sejren over AGF for knap en måned siden.

Siden er det blevet til et enkelt point imod Lyngby og nederlag til OB og Horsens.

Bedst med nye kræfter

»Jeg er nået til et punkt, hvor jeg ikke længere føler, jeg kan levere det, jeg forventer af mig selv. Jeg har prøvet mange værktøjer de seneste uger, men må erkende, at det ikke har virket tilstrækkeligt, og derfor er det bedst, at der kommer nye kræfter til,« siger Olafur Kristjansson.

Klubbens krise i dette efterår er blevet fulgt tæt i tv-serien Superliga Backstage. Her har et tv-hold fået adgang til omklædningsrummet før, under og efter kampene og fået tilladelse til overvære samtaler imellem klubbens direktør og cheftræneren.

Klubben forventer at præsentere en ny cheftræner hen over weekenden. Det øvrige trænerteam består af assistenterne Morten Eskesen og Peter Enevoldsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her