*

Randers

Tidligere Randers-spiller Jesper Thygesen har to bud på en ny træner i Randers

Den ny tidligere træner i Randers FC Olafur Kristjansson bærer ikke ansvaret for dårlige resultater alene, mener Jesper Thygesen.

Olafur Kristjánsson skal ud at se sig om efter et nyt job, da han torsdag blev fyret i Randers. Foto: Mikkel Bjerg Pedersen

Randers FC sagde torsdag eftermiddag farvel til cheftræner Olafur Kristjansson efter en længere periode med dårlige resultater, men ifølge den tidligere Randers-spiller og nuværende fodboldkommentator Jesper Thygesen bærer den nu arbejdsløse træner ikke ansvaret for de manglende point alene.

»Han har ikke den samme kvalitet i truppen, som da han overtog holdet. Der er alt for mange kulturbærer, der er forsvundet på kort tid både på- og uden for banen. Det hele er gået for stærkt i Randers,« siger han.

Kristjansson om Randers-exit: Det er den bedste løsning

Klubben gik på landsholdspause med en placering som nummer chok med kun syv point i 11 kampe.

Trods den dårlige pointhøst, mener Jesper Thygesen, at det er »helt fair,« at Olafur Kristjansson ikke blev fyret allerede i sommer, efter at Randers FC havde en skidt forårssæson og missede at komme i top-slutspillet.

»Olafur Kristjansson fik muligheden for at overbevise Randers om, at han var den rette mand. Det lykkedes bare ikke. Derfor blev klubben nødt til at gøre noget. Det eneste håndtag, klubben havde at rykke i, var at fyre ham,« siger Jesper Thygesen.

Randers-formand: Trænerfyring er ikke et tema

Han mener, at Olafur Kristjansson var blevet et symbol på dårlige beslutninger.

Den nu forhenværende træner kom til Randers FC sidste sommer, efter en fyring i FC Nordsjælland.

Hvem der kunne blive ny træner i klubben, har Jesper Thygesen to bud på.

»Der har gået en mand rundt ude i AGF, som vil passe godt ind i Randers,« siger han med tanke på Glen Riddersholm, som blev fyret i den aarhusianske klub lørdag.

Jesper Thygesen mener, at Glen Riddersholm har den profil, som sportschefen og direktør i Randers, Michael Gravgaard, søger.

»Glen Riddersholm er god til at eksponere sig selv og klubben. Han stiller gerne op over for pressen,« forklarer han.

At Glen Riddersholm ikke er bleg for at tale med pressen og give noget af sig selv, mener Jesper Thygesen, er rigtig vigtigt for en ny Randers-træner, da klubben medvirker i tv-serien ”Superliga Backstage”.

Han mener, at den tidligere AGF-træner blot vil se deltagelsen i tv-programmet som en udfordring.

Et andet bud kunne ifølge Jesper Thygesen være Allan Kuhn, der også er ledig på markedet.

»Kuhn vil også kunne passe ind i profilen, da han heller ikke er bleg for at optræde i medierne,« siger han.

Thygesen mener, at det er urealistisk at forestille sig, at Michael Gravgaard vil trække sig fra tv-programmet, fordi klubben skifter træner.

»Gravgaard er gået all in fra dag et i projektet. Derfor skal en kommende træner passe ind i det,« siger han.

Ifølge Jesper Thygesen er Olafur Kristjansson også kommet styrket ud af tv-forløbet, hvilket han mener, er en fordel i forhold til at skulle finde et nyt job.

»Han har bevaret roen og vist format på de rette tidspunkter. Han har fremstået som en person, man gerne vil være sammen med,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her