*

Randers

Randers klar til finale om europæisk fodbold

En 2-0-sejr til Randers i returopgøret i playoffkampen mod OB betyder, at Randers FC er klar til kampen mod FC Midtjylland torsdag om Europa League-plads.

Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Randers FC holdt liv i håbet om europæisk fodbold efter sommerferien, da randrusianerne vandt 2-0 i det småkedelige returopgør i playoff-kampen mod OB.

Dermed er Randers FC klar til på torsdag at spille mod FC Midtjylland om den sidste danske plads i Europa League-kvalifikationen på MCH Arena i Herning.

Playoff-kampen begyndte lige på og hårdt, da Nikola Djurdjic efter få minutter fik en kæmpe mulighed, hvor han burde have bragt hjemmeholdet foran, men serberen spillede ikke sin største kamp i karrieren mandag aften.

Få minutter senere blev holdkammerat Johnny Thomsen nedlagt i OB-feltet, og her bragte Nikola Djurdjic sig igen i fokus. Randers-angriberen tog bolden, lagde den på plettet og sparkede den lige i handskerne på Michael Falkesgaard, som meget tidligt valgte side.

OB kom ikke frem til meget i første halvleg, men var farligst på de fem hjørnespark, de spillede sig til. Farligst blev det, da Anders K. Jacobsen efter en god halv time sparkede bolden hårdt, fladt mod bagerste stolpe, men en god portion centimeter manglede, før en OB-fod kunne ramme bolden og sende den mod mål.

Udvisning fuldendte OB-fuser

Anden halvleg adskilte sig ikke synderligt fra første. Initiativet var fortsat overladt til OB, der grundet reglen om udebanemål var tvunget til at score, hvis de ville avancere, da første opgør i Odense endte 1-1.

Bedste mulighed til OB i anden halvleg tilfaldt Casper Nielsen, der flot driblede tre Randers-spillere og pludselig var fri til afslutning i feltet. Afslutningen manglede dog både fart og præcision.

Med et kvarter tilbage af kampen blev OB’s chancer for avancement ringere, da Oliver Lund kronede en svag indsats med at få vist sit andet gule kort i kampen og måtte se resten af kampen fra tribunen.

I 90. minut gjorde Marvin Pourie det så til 1-0, da OB-forsvaret efterhånden var totalt opløst. Fem minutter senere blev det sågar til 2-0, da Viktor Lundberg også kom på tavlen. Dermed er Randers FC klar til torsdag at møde FC Midtjylland om en plads i Europa League-kvalifikationen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her