Randers

AaB kom aldrig for alvor tæt på miraklet

Randers sendte AaB på ferie med den kynisme, nordjyderne har manglet i hele sæsonen.

Det startede så optimistisk for Morten Wieghorst i AaB, da han overtog holdet i vinterpausen, men modløsheden har nu bredt sig i traditionsklubben efter én sejr i de seneste 11 kampe. Foto: Anota Graversen

Fakta

RANDERS FC - AAB 2 - 1

Vurdering:

Inden for det første kvarter havde AaB lige nærmest så mange afslutninger som i de foregående to kampe - fire styk - og startede generelt med en fin energi efter at have satset på to angribere fra start. Tålmodigt kvalte Randers imidlertid gæsternes friske spil . Efter udligningen viste AaB igen en god indstilling, men det rakte ikke mod et mere kynisk hjemmehold.

Karakterer:

Randers FC: 7

AaB: 7

Kampens spillere:

Hannes Halldórsson, Randers FC, 10

Rasmus Thellufsen, AaB, 7

Dommer: Peter Kjærsgaard, 10

Når selv den evigt slidsomme AaB-kaptajn Rasmus Würtz ryster på hovedet og ser opgivende ud, som han gjorde undervejs i onsdagens play off-returkamp mod Randers, så er det for alvor slut.

Derfor blev det Randers, der med en 2-1 sejr fortsætter jagten på Europa, mens AaB får en tidlig sommerferie efter et samlet nederlag på 1-4.

Det startede så optimistisk for Morten Wieghorst i AaB, da han overtog holdet i vinterpausen, men modløsheden har nu bredt sig i traditionsklubben efter én sejr i de seneste 11 kampe.

Et godt eksempel på udviklingen er slovakken Jakub Sylvestr. Netop ankommet til klubben scorede den 28-årige angriber fire mål i forårets to første kampe, heraf et hattrick i løbet af en halvleg. Siden da har han scoret én gang, og onsdag lagde han ud med selvtillidsforladt at sparke forbi bolden i en fri position, hvorfra han burde have skabt den nødvendige drømmestart i jagten på 0-2 resultatet fra den første kamp.

Anderledes skarp er i øjeblikket Randers-angriber Marvin Pourie - en type, man enten brøler af frustration over eller falder ærbødigt på knæ for.

Det ene øjeblik forarger han med horrible afbrændere og teatralske gestikuleringer, momentet efter imponerer han med lige skarpe, opsigtsvækkende afslutninger, der kan få én til at tabe stadionpølsen af ren forundring.

I den første kamp scorede han to mål, og onsdag vippede han nonchalant bolden over AaB-keeper Nicolai Larsen efter en halv time. Bolden blev stoppet inden målstregen af en tililende AaB’er, inden serbiske Nikola Djurdjic kom stormende og scorede sit første sæsonmål.

Wieghorst så mut ud og klappede først igen, da en af forårets få åbenbaringer - 20-årige Rasmus Thellufsen - tryllede kort efter pausen med et par gammeldags skudfinter og et flot, skruet skud i mål. Jo, det er da lidt at være fortrøstningsfuld over i AaB, særligt hvis bl.a. angrebet og midterforsvaret bliver styrket i sommerpausen, der allerede er startet, efter at Viktor Lundberg scorede til 2-1 midt i anden halvleg.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
RFC lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her