*

Randers

»Jeg er træt af at sige, vi har fortjent bedre, for det har vi ikke«

Kasper Fisker er nervøs for nedrykning. Olafur Kristjansson er bare skuffet.

Kasper Fisker har i forårets fem kampe i Superligaen måttet gå fra banen med Randers efter fire nederlag og en enkelt uafgjort. Foto: Jens Dresling/Polfoto

En dunst af vådt græs stod ud fra Randers' kantspiller Kasper Fisker, da han efter kampen slæbte sig ud til journalisternes spørgsmål.

Det var lugten af en fodboldsspiller, der havde givet alt, og synet af en mand med en efterhånden ikke uvant skuffet mine, der åbnede munden.

»Det er en lortefølelse. Det er det samme som i de sidste ni kampe,« lød de første ord fra Kasper Fisker, inden han fortsatte:

»Jeg er træt af at sige, vi har fortjent bedre, for det har vi ikke i dag. Vi har ikke fortjent at være i mesterskabsspillet.«

Randers mod bunden: Den totale fiasko er en realitet

Undervejs i kampen kunne han fra tætteste hold se chance på chance blive brændt af holdets to spidsangribere, Marvin Pourie og Mayron George. Han kunne dog ikke få sig selv til at kritisere holdkammeraterne med troværdigheden i behold, for som han sagde:

»Problemet er, vi skiftes til at brænde chancer. I sidste uge mod AGF var det mig.«

I lyset af endnu en skuffelse og vitalt pointtab virkede den langhårede spiller opgivende omkring holdets tilkomne tilværelse i kvalifikationsspillet, og ville ikke afvise, at holdet nu er i reel nedrykningsfare:

»Vi er nervøse for det, og det skal vi være, for vi har stort set tabt til alle.«

En ting gjorde han dog til slut klart. Han har, ligesom Michael Gravgaard gav udtryk for efter kampen, stadig tro på træneren, Olafur Kristjansson.

Gravgaard afviser trænerfyring efter fiasko-kamp, men ...

Olafur Kristjansson selv viklede sig efter kampen selv uden om at forholde sig til direkte til, om han føler noget til den berømte varme i trænersædet, han ville hellere tale om den umiddelbare følelse, som nederlaget efterlader ham med.

»Skuffelse. Kæmpe skuffelse,« lød det fra træneren, inden han slog over i mere filosofiske toner:

»Når man møder modgang, uanset om det er i fodbold eller andre facetter af livet, så handler det om at turde tage udfordringen op,« lød det således fra træneren, om hvad der skal til for holdet nu.

Randers-direktør Michael Gravgaard havde inden kampen kaldte det en fiasko, hvis mesterskabsspillet glippede.

»Hvis det er hans holdning, så må jeg lytte til det,« sagde Olafur Kristjansson og kom så tæt på at snakke om en fyring, som han vist kunne:

»Jeg ved godt, at i denne verden findes der ledere, der bakker op om det, de har og kan se substans i det, og at det går fremad - og så findes der ledere, der vurderer tingene anderledes. Men det ligger så langt uden for min rækkevidde, at jeg må abstrahere fra det pres.«

Og lad os da så lige runde sejrsherren også. For mens Randers' folk måtte se skuffelsen i øjnene, kunne Sønderjyskes træner Claus Nørgaard møde pressen med frisk succes endnu engang. Også selvom han måske ikke var udelt tilfreds:

»I dag spiller vi nok med håndbremsen trukket - hvert fald mentalt,« lød det fra træneren, som da også det meste af kampen var vidne til et efterhånden klassisk kampbillede fra foråret, med et angreb der knap så bolden, og et forsvar der intet gav væk.

Måske var det den lidet overbevisende måde sejren kom i hus på, der satte en gevaldig dæmper på hans umiddelbare aspirationer i mesterskabsspillet.

»Vores målsætning har før heddet 1-10, og nu hedder den vel så 1-6 og så må vi tage det en kamp ad gangen.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her