*

Randers

Spillerforeningen mægler i Randers-sag

Heller ikke mandag fik Randers FC fundet en løsning på splittelsen i spillertruppen.

Christian Keller holdt fortsat på sin ret og var tilbage på træningsbanen, Jonas Borring (foto) sundede sig fortsat på en orlov af ubestemt varighed, og lederne i Randers FC ledte fortsat efter en måde at komme af med hovedpinen. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

På et tidspunkt skal balladen i Randers FC nok blive løst.

Allersenest om 15 måneder, for da har Christian Keller kontraktudløb. Problemet er, at hverken klubben, han eller sagens anden hovedperson, Jonas Borring, kan eller vil vente så længe på at få afsluttet den personlige strid, der bunder i Kellers kærlighedsforhold til Borrings fraseparerede hustru.

Og et endnu større problem er, at heller ikke en hel mandag bragte parterne tættere på en mulig landing. Christian Keller holdt fortsat på sin ret og var tilbage på træningsbanen, Jonas Borring sundede sig fortsat på en orlov af ubestemt varighed, og lederne i Randers FC ledte fortsat efter en måde at komme af med hovedpinen.

»Sagen fylder utroligt meget, og vi har også behov for at komme videre, for vi har stort set ikke beskæftiget os med andet den seneste uge, men det er svært,« erkender sportschef Ole Nielsen.

»Både spillerne og vi har kontraktmæssige forpligtelser, som ingen af os sådan uden videre kan slippe af med.«

En omstændighed, som Randers FC-bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen også cirkler om, da Christian Keller altså har ret til endnu 15 måneders løn, og Jonas Borrings aftale rækker 27 måneder ud i fremtiden.

»Det gør det meget sværere at håndtere, og det bliver ikke bedre af, at vi skal spille to kampe i denne uge også. Det var lettere, hvis det skete i en vinterpause med to måneder til næste kamp, men der er jo aldrig optimale tidspunkter for sådan noget,« vedgår Svend Lynge Jørgensen.

Er Keller tilbage på banen?

Et kompromis er ellers i alles interesse, da næste opgave for kronjyderne venter allerede onsdag i form af en pokalkvartfinale ude mod FC København.

Ifølge Ole Nielsen er det endnu usikkert, om Christian Keller er tilbage på listen, når cheftræner Colin Todd udtager sin trup tirsdag. I weekenden sad den tidligere anfører over mod Brøndby, da flere af hans holdkammerater havde frabedt sig at spille sammen med ham, men en længerevarende isolation eller forvisning til træning med klubbens talentkuld kan ikke komme på tale, selv om udenlandske klubber til tider skrider til disse sanktioner.

Det fastslår Mads Øland, direktør for Spillerforeningen, som er blevet kontaktet af flere Randers FC-spillere og også talt med klubledelsen for at agere som mægler.

»Ingen kan fyres eller sanktioneres, på baggrund af det der er sket, men det ændrer ikke på, at folk er voldsomt uenige og har svært ved at samarbejde,« understreger Mads Øland.

Hvad tænker I om, at Keller på en uge er gået fra at være anfører til ikke længere at være på holdet?

»Vi mener ikke andet om det, end at det må ledelsen beslutte. Jeg kan ikke vurdere, om det er rigtigt eller forkert. Ingen af spillerne har kontraktlige krav på at blive sat på førsteholdet.«

Må man smide en mand af, fordi han har fået en ny kæreste?

»Nej, men man skal udvælge det bedste hold, og der er meget vide rammer for, hvordan man gør det. Alle kan se problemet, men det er ikke altid, at arbejdsgiveren kan trække løsningen op af lommen dagen efter. Jeg kan ikke pege på, at man skal gøre det på en bestemt måde, og så er alle glade dagen efter.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her