Lyngby

Sønderjyske og Lyngby delte i hektisk afslutning

Sønderjyske ligger stadig i toppen af Superligaen, efter det lørdag blev til en enkelt point mod kriseramte Lyngby, som fik en smule oprejsning.

DRESLING JENS

Godt nok lå Sønderjyske og Lyngby i hver sin ende af tabellen, inden de lørdag tørnede sammen på Lyngby Stadion, men begge mandskaber er formentlig ganske godt tilfreds med, at det en kende kedelige opgør endte med pointdeling i en hektisk afslutning.

For med et uafgjort resultat på 1-1 fastholder Sønderjyske sin plads i toppen, mens Lyngby fik brudt sin dårlige stime, der inden opgøret lød på fem nederlag i træk på tværs af alle turneringer.

Første halvleg var på mange måder en kedelig affære at overvære. Godt nok har Lyngby lukket flest mål ind af alle Superliga-hold i denne sæson, men i sidste sæson lukkede kun FC København færre mål ind end de kongeblå. Sønderjyske har også i årevis været garant for en solid defensiv.

Lørdag eftermiddag virkede det som om, at det netop var det faktum, de to hold var troppet op for at bevise.

Begge mandskabers offensive spil var uden stor risiko, og begge forsøgte at skabe muligheder via hurtige omstillinger.

Der var da optræk til chancer i begge ender i første halvleg, men hvor det for Sønderjyske var Mikael Uhre som flere gange blev spillet i gunstige positioner af assistmageren Christian ’Greko’ Jakobsen, var spydspidsen alt for uskarp og Mikkel Andersen i Lyngby-målet blev aldrig presset.

Omvendt var Lyngbys David Boysen på højre kant en stor oplevelse at følge, fordi han konstant udfordrede og slog gode indlæg. Men hvad nytter det, når Lyngbys lille angriber Jeppe Kjær aldrig var i nærheden af de rigtige rum? Ikke meget.

Derfor skulle man argumentere længe, hvis man ville overbevise nogen om, at en reel målchance fandt sted i første halvleg.

Hektisk afslutning

Anden halvleg var dog kun to minutter gammel, da Mikael Uhre efter et langt indkast fik bolden og sparkede på mål kun halvanden meter fra målstregen. Bolden blev reddet på stregen.

Derefter begyndte Lyngby at bide fra sig på et par dødbolde, hvor Hallgrimur Jonasson var tættest på med et hovedstød.

Lyngby sad på de fleste muligheder, og efter 74 minutters spil trykkede Bror Blume hård og knastørt af uden for feltet, og Sebastian Mielitz diskede op med en flot redning.

Men 10 minutter før tid blev det Sønderjyske, som var tæt på at stjæle sejren på dødboldsituation, hvor Kees Luijekx steg til vejrs og headede bolden i mål.

Sådan skulle det dog ikke blive. Fem minutter senere sendte 19-årige Gustav Marcussen med et brag af et langskud fra 25 meters afstand bolden op i det lange målhjørne og udlignede til 1-1.

I kampens absolut sidste sekund blev Sønderjyskes Casper Olesen spillet helt fri og kunne afgøre det hele, men Mikkel Andersen leverede en stor og afgørende redning.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her