Annonce
Lyngby

Fremtiden er uvis for Lyngby Boldklub

Efter blodrøde regnskaber hos både Lyngby Boldklub og klubbens ejer er der ifølge en ekspert begrundet tvivl om, hvorvidt klubben har penge nok til resten af 2018.

Lyngby Boldklub har endnu engang problemer med økonomien. Foto: Lars Poulsen

Fremtiden for superligaklubben Lyngby Boldklub er uvis.

Den 9. januar præsenterede klubben regnskabet fra forrige Superliga-sæson, og her fremgik det, at der manglede 11,7 mio. kr. i klubkassen. Det vel at mærke i en sæson, hvor klubbens Superliga-hold fik en overraskende tredjeplads.

Året før havde klubben præsenteret et minus på 27,5 mio. kr. Dermed har Lyngby BK på to sæsoner tabt 39,2 mio. kr. I samme periode har klubbens ejer, Hellerup Finans, tabt 160 mio. kr., og det får nu flere til at sætte spørgsmålstegn ved Lyngby Boldklubs fremtid.

De ting, der er kommet frem de seneste par dage, har kun øget usikkerheden omkring den langsigtede overlevelse af Hellerup Finans og dermed også Lyngby Boldklub.
Morten Langer, økonomisk analytiker og chefredaktør på Økonomisk Ugebrev

»Hvis man skal vurdere, om Lyngby Boldklub overlever eller ej, er der en masse usikkerheder,« siger Morten Langer, der er økonomisk analytiker og chefredaktør på Økonomisk Ugebrev.

I Lyngbys regnskab fremgår det, at klubben har penge nok til at klare sig igennem 2018, men at det afhænger af en række forudsætninger, der blandt andet inkluderer spillersalg og salg af aktieposter. Samtidig har ejeren Hellerup Finans afgivet en støtteerklæring til klubben gældende frem til den 30. juni 2018.

Morten Langer sætter imidlertid både spørgsmålstegn ved forudsætningerne for Lyngbys pengebeholdning samt sikkerheden i Hellerup Finans’ støtteerklæring.

»Hellerup Finans’ støtteerklæring er meget tvivlsom. Hvis du ser selskabets nye regnskab, bliver der sat tvivl om, at de overlever. Desuden er givne forudsætninger for Lyngby Boldklubs overlevelse også højst usikre,« siger Morten Langer.

Licensproblemer

Den økonomiske situation i Lyngby BK betød forud for Superliga-sæsonen, at klubben blev nægtet licens til Superligaen af DBU’s licensadministration. Det var først, da ejerne Hellerup Finans med Torben Jensen i spidsen i sommer sørgede for en kapitaltilførsel på 30 mio. kr. samt garanterede for klubbens økonomi sæsonen ud, at DBU’s licensappeludvalg tildelte Lyngby BK den nødvendige licens.

Vi gør opmærksom på, at der er væsentlig usikkerhed, idet der kan rejses betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften.
Revisorernes bemærkninger til Lyngby Boldklubs regnskab

I denne uge har der været stor uro omkring Hellerup Finans. Således præsenterede virksomhedens driftselskab et underskud på 53 mio. kr. i seneste regnskab. Samtidig er alle ansatte i virksomheden blevet opsagt, mens ejeren, Torben Jensen, har oprettet et nyt firma ved navn ACV Nordic Aps.

»De ting, der er kommet frem de seneste par dage, har kun øget usikkerheden omkring den langsigtede overlevelse af Hellerup Finans og dermed også Lyngby Boldklub,« siger Morten Langer.

Han mener imidlertid ikke, at det er sandsynligt, at Torben Jensen lader Hellerup Finans gå konkurs, da det samtidig vil betyde, at virksomheden mister sine aktieposter i bl.a. Lyngby Boldklub. I stedet kan det være, at aktiverne i Hellerup Finans bliver afviklet og flyttet over i et andet firma, vurderer Morten Langer.

Bekymrede revisorer

I Lyngby Boldklubs regnskab bemærker revisorerne også, at Lyngbys økonomi er usikker.

»Vi gør opmærksom på, at der er væsentlig usikkerhed, idet der kan rejses betydelig tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften,« skriver revisorerne i regnskabet.

Der er imidlertid endnu en ubekendt omkring Lyngby Boldklub. I oktober forsøgte klubben at sælge obligationer til en samlet værdi af 27,65 mio. kr. Hvor mange obligationer der blev solgt, er ikke med i regnskabet, og klubben har endnu ikke offentliggjort noget om det.

Dette forår skal Lyngby Boldklub ligesom Superliga-kollegerne endnu en gang søge om licens til Superligaen, hvor der bl.a. lægges vægt på, at klubberne økonomisk kan klare sig igennem sæsonen. Om Lyngby vil kunne klare sig igennem en evt. 18/19-sæson i Superligaen står hen i det uvisse.

Jyllands-Posten har forsøgt at få svar på nogle af disse uklarheder fra ejeren af Hellerup Finans og bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub, Torben Jensen. Men da det lykkedes at komme i kontakt med ham, lød det: » Jeg har for travlt, med alt det vi laver, til at snakke med medier,« hvorefter han afbrød opkaldet.

Direktør i Lyngby Boldklub og i Hellerup Finans Jesper Axel Gotfredsen er heller ikke vendt tilbage på Jyllands-Postens henvendelser.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Overdådig luksus tæt på dronningen: Nu står den gamle murermestervilla helt skarp
Sådan siger Vivian Bank Egebirk, der sammen med sin mand Stefan Sørensen har totalrenoveret en gammel, klassisk patriciervilla, som grænser op til Mindeparken ved Marselisborg Slot. De holder af markant kunst, dyre dråber og rene designlinjer. Men det behøver ikke koste en formue. 
Se flere
Overdådig luksus tæt på dronningen: Nu står den gamle murermestervilla helt skarp
Sådan siger Vivian Bank Egebirk, der sammen med sin mand Stefan Sørensen har totalrenoveret en gammel, klassisk patriciervilla, som grænser op til Mindeparken ved Marselisborg Slot. De holder af markant kunst, dyre dråber og rene designlinjer. Men det behøver ikke koste en formue. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her