AC Horsens

FCK’s slingrekurs fortsatte

De danske mestre blev fysisk udfordret af Horsens, men fik et point med hjem trods et direkte rødt kort.

FCK's Benjamin Verbic bliver udvist af dommer Peter Kjærsgaard. Foto: Mikkel Berg Pedersen

FC København har stadig ikke fundet opskriften på at sætte en stime af sejre sammen i denne sæson.

Søndag aften måtte holdet nøjes med et point efter uafgjort 1-1 ude imod AC Horsens. Det var måske ikke så dårligt endda, fordi holdet var undervejs både bagud med 0-1 og også bagud med en mand i over 50 minutter.

FCK mistede faktisk to mand i første halvleg. Den ene røg ud ved at uheld. Det var forsvarsspilleren Nicolai Boilesen, der gik i stykker med en skade.

Benjamin Verbics exit var mere selvforskyldt. Han fik direkte rødt kort for at sparke ud efter en Horsens-spiller. Udvisningen faldt efter en periode med mange hårde dueller. Horsens gik til stålet og var blandt andet hård ved FCK’s keeper Robin Olsen, og den megen fysik irriterede og provokerede FCK-spillerne. Verbic mistede i hvert fald besindelsen, og han var så rasende over udvisningen, at han skulle holdes tilbage for ikke begå flere dumheder.   

Da der blev fløjtet til pause måtte Ståle Solbakken ind på banen for at sikre sig, at han i det mindste havde 10 spillere at benytte i anden halvleg.

FCK kunne også brokke sig over, at holdet muligvis blev snydt for et mål, der blev underkendt på grund af offside.

Spørgsmålet var om Horsens ville kaste alt frem for at få sejren efter pausen.

Da hjemmeholdet gav bolden op til anden halvleg var det med fire mand i spurt op imod FCK-feltet. Det så ultraoffensivt ud, men det var kun en indøvet åbning, der i øvrigt kiksede, fordi den lange aflevering ikke blev hverken høj eller præcis.

FCK var overraskede meget på bolden i indledningen af halvlegen. Og FCK fik en kæmpe chance efter et stærkt raid fra Peter Ankersen.

Horsens formåede ikke at sætte noget farligt sammen, selvom de ofte forsøgte især over venstrekanten. Enten var indlæggene for sløje eller også snublede spillerne i banen, der utrolig ujævn og fyldt med sand i den side. Midt i halvlegen lykkedes det dog. Et indlæg fra venstre side blev skubbet videre med brystet af Finnbogason lagt til rette for Simon Okosun, der fladt sendte bolden imellem benene på Robin Olsen. 

»Gule, gule, gule, gule« lød det fra tribunen.

4.769 var på stadion til topkampen, og de fleste nød det. Især dem på den sydlige langside. Tilskuerne på nordtribunen må have følt sig snydt, fordi alt spillet foregik i venstre side.

Anfører Finnbogason var meget tæt på at gøre det til 2-0, da han stod fri efter en nedfaldsbold efter endnu et glimrende indlæg, igen kom det fra venstre. Finnbogason sparkede tørt og hurtigt, men Robin Olsen leverede en stærk parade og holdt på den måde FCK inde i kampen.

Horsens havde godt styr på det, men dummede sig ved at begå nogle unødvendige frispark omkring eget felt.

Det blev dyrt.

Pierre Bengtson hamrede udligningen i mål et kvarter før tid.

Horsens blev ved med at komme for sent og trak en masse advarsler for dumme og professionelle frispark.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her