*

AC Horsens

Absurd mål, rødt kort og de berømte dødbolde sikrede AC Horsens ny triumf

En dårlig stime stoppede for AC Horsens med lørdagens 2-0 sejr over FC Helsingør.

Jubel efter AC Horsens' Ayo Simon Okosun scorede til 1-0. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Har Superligaen nogensinde set noget lignende? AC Horsens-træner Bo Henriksen har kaldt sine spillere historisk stærke på dødbolde, og det er efterhånden svært at sige ham imod.

AC HORSENS - FC HELSINGØR 2-0 (2-0)
  • AC Horsens: 6
  • FC Helsingør: 4

Kampens spillere:

  • Bubacarr Sanned, AC Horsens, 7
  • Adnan Mohammed, FC Helsingør, 6
  • Dommer: Michael Tykgaard, 6

Det lærte vi: Hvis nogen var i tvivl - AC Horsens er skræmmende stærke på dødbolde.

Detaljen: Patrick Olsen burde have fået sit holds andet røde kort, da han brutalt stemplede Mikkel Qvist kort efter pausen.

Én ting er de lange indkast fra Mikkel Qvist, der i løbet af sommerferien har trænet sine i forvejen vilde kast med hjælp fra disciplinens verdensrekordholder. Det førte senest til to mål i 2-2 opgøret mod Sønderjyske, og han må igen have ondt i armene efter lørdagens hjemmekamp mod FC Helsingør.

Samtidig er AC Horsens farlige på alt fra hjørnespark til frispark på egen banehalvdel, og det blev afgørende, da holdet med en 2-0 sejr sikrede sig en flot placering i ligaen og fik stoppet en foruroligende stime på fem sejrsløse kampe samt et pinligt pokalexit til Danmarksserieholdet Holbæk.

Det kan godt være, at AC Horsens og FC Helsingør er ligaens mest undertippede hold med færrest stjerner og de laveste spillerbudgetter.

Der hører lighederne imidlertid også op. For mens FC Helsingør på klassisk vis forsøgte at sætte sig på kampen gennem besnærende pasninger langs jorden, hamrede AC Horsens konstant dødbolde afsted mod gæsterne.

Det blev fatalt efter et kvarter. Et langt frispark blev sendt op af banen, hvor Bubacarr Sanneh oversprang en svag Mikkel Bruhn i Helsingør-målet og lagde bolden ind til tometermanden Simon Okosun, der headede bolden det sidste stykke i mål.

FC Helsingør imponerede mest i det etablerede spil, indtil oprykkerne ødelagde alt for sig selv kort før pausen. Først fik Ricki Olsen et rødt kort for at nedlægge Kjartan Finnbogason lige uden for feltet, og kort efter udviklede et hjørnespark sig til et vanvittigt mål.

Efter en svær kamp rejste Mikkel Bruhn sig ellers med to pragtredninger, hvorefter Andreas Holm på uforklarlig vis valgte at tyre bolden direkte ind i Finnbogason, der med opspilede øjne ikke kunne fatte sit eget held. 2-0 til AC Horsens.

Med den slags hjælp og visheden om, at der hele tiden kunne falde endnu et mål af efter en af de mange dødbolde, behøvede AC Horsens ikke at imponere i anden halvleg - og gjorde det heller ikke. Det gør holdet imidlertid med den aktuelle fjerdeplads i ligaen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her