AC Horsens

Dødbolde og drømmemål blev afgørende i Horsens

AC Horsens imponerede med dét, holdet gør bedst, men missede til sidst sejren mod FC Nordsjælland, der stadig topper rækken.

PEDERSEN MIKKEL BERG

Det kunne næsten ikke blive værre for FC Nordsjælland. Superligaens tophold sprudler ofte med mange mål og dynamisk fodbold, men særligt to ting bryder ligaens yngste hold sig ikke om - fysisk pres og dødbolde.

De dyder er til gengæld adelsmærker for AC Horsens og blev i sidste ende - sammen med et drømmemål - afgørende, da FC Nordsjælland blev bremset som rækkens tophold efter 2-2 på udebane.

Kampfakta:

AC HORSENS - FC NORDSJÆLLAND 2-2 (0-0)

  • AC Horsens: 7
  • FC Nordsjælland: 4

Kampens spillere:

  • Simon Okosun, AC Horsens, 8
  • Mathias Jensen, FC Nordsjælland, 6
  • Dommer: Morten Krogh, 7

Det lærte vi: FCN’s pasningsbaserede spil bliver alt for let ødelagt, hvis de vævre spillere bliver presset fysisk.

Detaljen: Sjældent har fysisk stærke Kjartan Finnbogason set så elegant ud, som da han med ydersiden lobbede 2-1 målet ind fra sin position uden for feltet.

Den simple spillestil får nogle fodboldfeinschmeckere til at se AC Horsens som superligaens tredje brystvorte; en mere unik end køn skabning, der egentlig ikke burde være der, men virker umulig at slippe af med. Dén slags udskamning får dog ikke det hårdt kæmpende mandskab til at ændre en fodboldfilosofi, der bliver kaldt alt fra effektiv til primitiv, men hvor der i hvert fald er flere tacklinger end tunneler, når lange Simon Okosun slider på midtbanen, angriber Kjartan Finnbogason konstant stresser forsvarerne, og bomstærke Bubacarr Sanneh på overlegen vis styrer forsvaret.

Og så er der dødboldene, hvor særligt Mikkel Qvist har en nøglerolle. Mønstret er det samme, hver gang AC Horsens har et indkast på modstanderens banehalvdel. Den to meter høje Qvist kommer trissende, tørrer tålmodigt bolden af i trøjen, mens publikum klapper forventningsfuldt, inden han tager et langt tilløb og smækker bolden ind mod sine i gennemsnit over 190 centimer høje medspillere.

Det skete 11 gange i første halvleg og blev farligst, da Bubacarr Sanneh først drejede bolden på stolpen og siden fik reddet sit kraftfulde hovedstød på målstregen efter lidt over en halv times spil.

Målet var stort set det eneste, der manglede for AC Horsens i en første halvleg, hvor unge FC Nordsjælland havde bolden klart mest, men konstant blev presset af de aggressive værter og ikke fik omsat boldbesiddelsen på dén måde, der indtil videre har bragt det unge, sprudlende hold til tops i ligaen.

Efter salg af profiler som Lobotka, Maxsø og Ingvartsen er spillet blevet mere direkte, men langt fra kedeligt, når stortalentet Mathias Jensen normalt strøer kælne, opsprættende afleveringer i dybden til de lynhurtige ghanesere Godsway Donyoh og Ernest Asante, der tilsammen har scoret 12 mål i syv kampe.

Mens anfører Jensen fortsatte med at vise prøver på sit enorme potentiale, var Godsway Donyohs mest kraftfulde spark rettet mod jorden i frustration.

Endnu værre blev det for ham efter pausen, hvor han misbrugte to store chancer og åbenbarede sin begrænsning som topangriber.

Imens fortsatte Mikkel Qvist med at hamre indkast afsted i den anden ende, hvilket førte til et nyt stolpeskud.

Det var dog en anden slags dødbold, der skulle skaffe forløsningen. Et skruet hjørnespark endte lige i panden på Alexander Ludwig, der køligt snittede den i nettet efter en times spil.

En anonym Emiliano Marcondes sprudlede pludselig og skabte udligningen, inden Finnbogason kort efter elegant lobbede bolden i mål. Til sidst udlignede FCN paradoksalt nok på Horsens specialitet - en dødbold, da Marcondes headede et hjørnespark i mål.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her