Annonce
AC Horsens

Horsens-træner efter choksejr: Vi har et godt hold

AC Horsens-træner Bo Henriksen har stor tro på sit hold efter overraskende 2-1-sejr ude mod FC København.

AC Horsens' cheftræner, Bo Henriksen, gav sine følelser frit løb efter superligakampen mellem FC København og AC Horsens. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

AC Horsens skrev mandag aften klubhistorie, da holdet på udebane besejrede FC København 2-1 i Superligaen.

Det var første gang, at Horsens på udebane vandt i Superligaen over FCK.

Sejren blev sikret på trods af, at Horsens af flere eksperter er nævnt som en potentiel nedrykker efter sæsonen.

Stor spillerudskiftning er en af årsagerne hertil, men træner Bo Henriksen ser lyst på fremtiden efter choksejren i København.

- Jeg synes ikke, at vi er en af favoritterne til at rykke ud. Vi har et godt hold med gode spillere og et godt fundament.

- Vi har skabt en god kultur og et godt omklædningsrum med mennesker, der vil gå langt for hinanden, siger Bo Henriksen.

Horsens har inden sæsonstart sagt farvel til store profiler som Jesse Joronen, Alexander Ludwig, Simon Okosun og Kjartan Finnbogason.

De er erstattet af Matej Delac, Søren Reese, Sammy Skytte og Martin Pusic, men at skulle spille et helt nyt hold sammen på kort tid er ikke noget nyt for Bo Henriksen.

- Jeg har været træner i 11 år, så jeg har stået i samme situation omkring 21 gange, så det er jeg ikke bekymret for. Det handler om at sætte mennesker sammen og få dem til at tro på hinanden.

- Det er jeg i al beskedenhed fornuftig til, siger Bo Henriksen.

Træneren slår dog fast, at klubbens målsætning stadig er at undgå at rykke ud af Superligaen.

I Mathias Nielsens fravær var Søren Reese anfører i mandagens sejr.

Reese, der tidligere på sommeren skiftede fra Viborg til FC Midtjylland, er udlånt af FC Midtjylland, og han spillede en stor kamp i forsvaret.

Han mener, at det har været let at blive en del af holdet i Horsens. Det motiverer ham, at forventningerne til Horsens ikke er større.

- Det er en god gruppe i Horsens, og det er let at træde ind på holdet. Kollektivet er stærkt, og det bar frugt med sejren i dag.

- Det giver en god følelse af trods i os, når folk ikke tror på os. Vi vil vise, at vi er et godt fodboldhold, selv om der er solgt et halvt hold, siger Søren Reese.

Hallur Hansson og Bjarke Jacobsen stod for scoringerne for Horsens i mandagens opsigtsvækkende sejr.

Horsens skal forsøge at bygge videre på sejren søndag d 22. juli, når Randers FC gæster Horsens.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her