*

Hobro IK

End ikke et EfB-kollaps ser ud til at kunne redde Hobro

Med et nederlag på 0-6 til Viborg blev det ydmygende tydeligt, at hverdagen nu er forvandlet til grå og kold for humlebien Hobro, der fløj så højt i sidste sæson.

Jeppe Curth, der her når højere end Hobro-spilleren Jesper Bøge, scorede to mål for Viborg. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Begyndelsen af foråret har vist sig meget betydningsfuld i mesterskabskampen, hvor FC København har øget afstanden til de nærmeste konkurrenter.

Det samme ser nu ud til at ske i den modsatte ende af Superligaen. Her stod Hobro lørdag over for en af sæsonens absolut vigtigste kampe hjemme mod Viborg. Sådan en kamp, der skulle give tre point for at rykke noget i stillingen og give andre end Ove Pedersen og spillerne en reel tro på, at man redder skindet.

Det blev alt andet.

Hobro - Viborg: 0-6

Vurdering:

Det kan diskuteres, om man kan give et 12-tal til et hold, der møder så ringe modstand, som Viborg gjorde i Hobro. Men Viborg skal have stor ros for at køre konkurrenterne fra rækkens sidste fjerdedel helt ned under græstæppet. Hvis Viborg er fornuftige får man forlænget aftalen med Jonas Kamper, som ligesom i efteråret ser rigtig stærk ud.

Hos Hobro skal Ove Pedersen have fat i de helt store pædagogiske redskaber for at rejse sit hold efter, hvad der var sæsonens mest uprofessionelle indsats.

  • Hobro: -3
  • Viborg: 12

Kampens spillere:

  • Jung-Bin Park, Hobro, 02
  • Jonas Kamper,Viborg, 12
  • Dommer: Jens Maae, 4

På vej til sejren på 6-0 viste Viborg nemlig, hvorfor man er blevet en fin Superliga-klub samtidig med, at Hobro gjorde det klart, hvorfor man efter al sandsynlighed ikke er det længere efter sommerferien.

Kampens forløb gjorde det umuligt at sætte fingeren på den præcise detalje i spillet, der gjorde, at Viborg hentede sejren. For Johnny Mølbys mandskab var bedre i alle tænkelige facetter. Om det var tempo, teknisk formåen, duelspil, skarphed foran målet eller ren og skær vilje.

Det gav første gang udslag på måltavlen efter 28 minutters spil. Hvad der i første omgang ikke lignede en farlig situation i Hobros venstre forsvarsside, endte pludselig alligevel med at give Jonas Kamper muligheden for at slå et indlæg ind i feltet. Det fangede Hobro ude af balance og Jesper Bøge ude af stand til at komme foran Jeppe Curth, som sendte bolden i mål.

Den aktion kunne han gentage 12 minutter senere og allerede lukke kampen inden pausen. Med spændingen reelt forsvundet allerede på det tidspunkt kunne man derfor bruge et ekstra øjeblik på at studse over Jeppe Curths pudsige comeback som målmager. Undervejs i AaB’s guldsæson i 2007/2008 blev han topscorer med 17 mål i Superligaen. Sidenhen har han ikke formået at lave mere end fem scoringer. Altså indtil denne sæson i Viborg, hvor han ikke kun har været en af de bærende kræfter, men også nu er kommet op på seks sæsonmål.

Hvis Hobro-spillerne havde brugt netop pausen på at fortælle hinanden, at man godt kunne skabe comebacket, faldt de planer til den sludkolde jord fem minutter inde i anden halvleg. Her startede det totale sammenbrud med at fremragende Jonas Kamper atter sendte et indlæg på tværs af feltet, som Jonas Thorsen headede i kassen. Hvorefter Serge Deble på en flot solotur udstillede Hobros passive og pinlige forsvarsspil ved at lægge bolden i det lange hjørne. Alle sammen scoringer, der gjorde det til et forholdsvist sikkert sats at lægge hovedet på blokken og konstatere, at Viborg i Hobro fik sikret overlevelse i Superligaen mindre end en uge inde i marts.

Det kan nemlig være mere svært at se, hvordan Hobro “bare” skal mindske hullet på de fem point, man var efter Esbjerg inden 20. spillerunde. Ove Pedersens forsøgte at sende et signal omkring sin holdning til spillernes indsats ved at lave en sjælden tredobbelt udskiftning efter 55 minutters spil. Kun for at se Jonas Kamper gøre det til 5-0 seks minutter senere.

Hobro-træner efter lussing: Vi så ynkelige ud

Hvad der bliver anset som en af de fremmeste trænere herhjemme ud i disciplinen at “redde” et fodboldhold ser i denne situation ud til at komme på en af sine karrieres sværeste opgaver. I sidste sæson lukkede Hobro 47 mål ind i 33 kampe. Med mere end en tredjedel af denne sæson tilbage er det tal nu på 45. Og på mandag møder Hobro på udebane de forsvarende mestre fra FC Midtjylland.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her