Annonce
Hobro IK

Silkeborgs bekymringer blev forværret - Hobro sikrede overlevelse

Det blev en fortjent sejr til Hobro i en afgørende kamp i nedrykningsspillets gruppe 1. Silkeborg skal spille knald-eller-fald-kampe om nedrykning.

Sent i kampen fik Silkeborg tilkæmpet sig to store chancer, som Tobias Salquist og Jens Martin Gammelby misbrugte. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Fakta

Hobro IK – Silkeborg IF 1-0 (1-0)

Hobro IK: 6

Silkeborg IF: 5

Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen, 4

Kampens spillere:

Mads Justesen, Hobro IK: 7

Vladimir Rodic, Silkeborg IF: 5

Det lærte vi

At spændingen i nedrykningspulje 1 er så godt som fordampet. De to øverste hold, AGF og Hobro, kan nemlig ikke hentes af de to nederste, Silkeborg og Helsingør. De skal kæmpe om at blive i Superligaen.


Detaljen

Inden kampen meldte Hobro-anfører Mads Justesen ud, at han stopper som spiller ved sæsonens udgang for at blive salgschef i klubben. Det burde han have fejret med en scoring, men dommer Benjamin Willaume-Jantzen snød Justesen for et gyldigt mål.

Hvis Silkeborg var en hånd, ville den begynde at have nedbidte negle. Mandag tabte holdet nemlig kampen, det ikke måtte tabe mod de overlegne Hobro-spillere. Resultatet betyder, at Silkeborg næppe kan hente Hobro. Førstnævnte skal nu spille nedrykningsplayoff-kampe, mens Hobro er sikret endnu en sæson i Superligaen.

»Vi må tage os sammen nu. De kommende tre kampe er måske ikke så vigtige, men så må vi tage os sammen, når det gælder,« sagde en tydeligt skuffet Casper Sloth efter nederlaget til Hobro.

Silkeborg-træner varsler udskiftninger før playoff

Kort før kampens igangsættelse forklarede Silkeborg-træner Peter Sørensen, at et godt resultat skulle sikres ved hjælp af hårdt arbejde. Men det var alt andet, da Wilfried Domoraud sendte Hobro foran efter blot fem minutters spil, og mon ikke det var et af sæsonens nemmeste mål for hjemmeholdet. Den upressede Björn Kopplin slog en lang bold mod Silkeborg-feltet, hvor Domoraud umarkeret og ugeneret sendte bolden forbi Peter Friis, der for resten var langtfra sikkerheden selv i situationen. Silkeborgs defensive linje, eller nærmere her en bue, fik ikke ophævet offsiden.

Hobro-sportschef: Vi har lært af tidligere overlevelse

Kampen lugtede af sidste chance for Silkeborg, hvis de ubehagelige nedrykningskampe skulle undgås. Derfor var det ganske kuriøst, at Hobro virkede mere tændt, og Silkeborg ikke fik spillet sig frem til en eneste farlig chance i første halvleg, bortset fra en tilfældig bold, som havnede ved fødderne af Jeppe Okkels. Men Hobros Jesper Rask leverede en fremragende redning.

Ærligt talt var det en smule vanskeligt at hidse sig op over spillet på DS Arena, dagen efter den neutrale fodboldiaggtager blev henrykt af velspillede kampe som Brøndby-FCK og FC Nordsjælland-FC Midtjylland. DS Arene mindede, måske en smule karikeret, om en gyserfilmskulisse med gråvejret, de omkringliggende høje træer og regn i rigelige mængder. Kampen blev dog ikke spillet i fredags, d. 13., og spillet var heller ikke en gyserfilm værdigt.

Silkeborg mistede sit stærkeste offensive kort i vintertransfervinduet, da Robert Skov forlod klubben til fordel for FC København. Nu er holdet stærkt afhængigt af den offensive back Jens Martin Gammelby, Davit Skhirtladze og Vladimir Rodic, hvis der skal skabes noget frem i banen. Men mandag ramte ingen af dem dagen, og faktisk var Silkeborg tættere på at score i eget net end i modstanderens. Det var Simon Jakobsen, som headede den forkert vej og tvang Peter Friis til en flot redning.

Genlæs liveblog: Hobro besejrede Silkeborg med 1-0 efter solidt spil

Sent i kampen fik Silkeborg tilkæmpet sig to store chancer, som Tobias Salquist og Jens Martin Gammelby misbrugte.

Silkeborg har nu tabt alle tre kampe i nedrykningsspillet og kan nu se frem til knald- eller fald-opgør, der kommer til at afgøre holdets videre færden i landets bedste række.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her