FC Helsingør

Helsingør sejrede tiltrængt mod svage Silkeborg

Silkeborg kunne have spillet indtil påske uden at score et mål mod Helsingør, som udnyttede gæsteholdets individuelle fejl.

Efter blot 15 minutters spil, var Helsingør foran med to mål og sådan forblev det til slutfløjt. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Kynisme og effektivitet har i denne sæson været mangelvarer hos oprykkerne fra Helsingør. Men lørdag viste spillerne i de stribede trikoter gode takter, da hjemmeholdet fortjent sled sig til en sejr mod Silkeborg.

FC Helsingør – Silkeborg IF 2-0 (2-0)
  • FC Helsingør: 7
  • Silkeborg IF: 4
  • Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 7

Kampens spillere:

  • Adnan Mohammad, FC Helsingør: 6
  • Robert Skov, Silkeborg IF: 6

Det lærte vi:

Sammy Skytte startede igen inde på Silkeborg-midtbanen efter at have afsonet sin karantæne. Men Skytte blev pillet ud i pausen og erstattet med Casper Sloth, der nu truer Skyttes startplads.

Detaljen:

Med lørdagens sejr brød FC Helsingør en forfærdelig stime på seks nederlag i træk.

Gæsterne var svagt spillende fra start, og det jyske sløseri kastede hurtigt en Helsingør-føring af sig. Efter otte minutter endte en sløv clearing fra Jens Martin Gammelby i fødderne på Adnan Mohammad, som kvikt trak ind i banen fra venstre side og køligt placerede bolden i det modsatte hjørne. Første superligascoring til 21-årige Mohammad.

Det var tydeligt, at den hurtige føring gav Helsingør-holdet en portion selvtillid.

Presset blev rykket frem på banen, hvilket generede Silkeborg-opspillet, der i forvejen var præget af dårlige førsteberøringer og usikkerhed på bolden. Gejsten og tændingen var klart størst hos værterne.

Efter et kvarter stod den allerede 2-0 til hjemmeholdet, og igen lagde en dårlig Silkeborg-clearing fundamentet for målet, da Silkeborg målmand Thomas Nørgaard leverede et fælt spark op af banen. Nicolas Mortensen tæmmede bolden med brystet, og bragede elegant læderet i mål fra distancen. Smuk kasse fra Mortensen, der uden tvivl vil kandidere til rundens flotteste mål.

»Starten på første halvleg var forfærdelig,« sagde Silkeborg-træner Peter Sørensen i pausen. Men selvom de sidste 45 minutter af kampen bød på lidt bedre spil fra gæsterne, var chancerne meget få. Det var langtfra nok til at få flået sejren ud af hænderne på Helsingør, der med en stærk kollektiv indsats nu har vundet tre ud af sæsonens syv hjemmekampe.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her