FCN

Hjulmand om defensive modstandere: »Vi må tage det som et kompliment«

Superligaens tophold fornemmer en øget respekt fra deres modstandere, hvilket sætter nye krav til FC Nordsjællands offensiv.

Først til sidst i mandagens kamp mod AGF fandt FC Nordsjælland de rigtige løsninger. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Et point i de seneste to kampe er den aktuelle virkelighed for Superligaens tophold, FC Nordsjælland.

Et uafgjort resultat i Horsens og et nederlag til AGF mandag er resultatet af to opgør, hvor Kasper Hjulmands tropper begge gange har mødt en modstander, som har haft mere fokus på at ødelægge Nordsjællands spil end på at spille sit eget.

Kasper Hjulmand mener, at det skyldes en øget respekt omkring topholdets spillestil.

»Vi møder en enorm stor respekt, hvor det først og fremmest drejer sig om at få ødelagt kampen og få lukket os ned, hvorefter modstanderen håber på, at der sker lidt andet tilfældigt. Det er jo en naturlig konsekvens af, at folk synes vi er gode. Vi må jo tage det som et kompliment,« sagde Hjulmand efter mandagens kamp, hvor AGF ofte stod og forsvarede med seks mand på linje i forsvaret.

AGF havde læst sine nordsjællandske lektier

Hjulmand erkender, at det kampbillede nok også vil gentage sig i fremtiden, hvilket stiller nye krav til ham selv og sine spillere.

»Nederlagene gør os klogere, og vi skal træne hårdt på at gøre det her bedre, hvilket vi allerede gør,« siger Hjulmand.

»Jeg kigger også meget på mig selv, og jeg skal, når vi har de her udfordringer, reagere lidt hurtigere ved at lave systemskifte og sørge for at bringe de spillere med idéerne og fødderne til at få ting til at ske hen i de områder, hvor pladsen er,« siger Kasper Hjulmand, som først kunne se sit hold sætte AGF under pres de sidste 10 minutter af kampen.

»Vi skal forsøge at være lige så insisterende i starten af kampen, som vi var til sidst. Men det er svært, da det er mere naturligt at skabe det pres til sidst, når modstanderen er ved at være trætte,« siger Hjulmand, der til mandagens kamp måtte se bort fra de to profiler Godsway Donyoh og Mads Pedersen.

Særligt fraværet af Mads Pedersen, der har haft stor succes på venstre wingback, kunne mærkes.

»Vi har haft en venstre side, som har været meget livlig, meget løbende og meget direkte. Uanset, hvem der kommer til at spille den, så bliver det en lille smule anderledes, og det skal vi have styr på. Det åbner måske nogle andre muligheder særligt mod hold, der står så langt tilbage på banen,« sagde Kasper Hjulmand, som i løbet af kampen mod AGF brugte henholdsvis Patrick Mtiliga og Patrick Da Silva på venstre back.

FC Nordsjælland fører nu Superligaen med to point ned til Hobro på andenpladsen.

Følg
Jyllands-Posten
FCN lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her