FCN

FCM vandt dramatisk kamp i Farum med fem mål og to udvisninger

To røde kort, et mål efter 22 sekunder og sæsonens måske mærkeligste scoring. FC Midtjylland vandt lørdag 3-2 over FC Nordsjælland i en af årets mest underholdende kampe.

Stemningen i opgøret – altså FC Nordsjællands sidste hjemmekamp i sæsonen hvor klubben havde brug for en sejr i håbet om top fire –  var længe ligeså vild, vovet og voldsom som under pensionistugen på en bibelcamping i Bylderup-Bov. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Fakta

Superligaens Mesterskabsspil

FCN-FCM 2-3

Vurdering:

En vanvittig kamp. Intet mindre. En velspillende FC Midtjylland-hold bragte sig fortjent foran 2-0, men leverede derefter en middelmådig præstation med mange spillere bag bolden. Ikke desto mindre kom gæsterne foran 3-0 på et absurd mål. Det tændte hjemmeholdet, der to spillere i overtal var tæt på at levere et fantastisk comeback. Topunderholdning.

FCN: 7

FCM: 7

Kampens spillere:

Emiliano Marcondes, 7

Paul Onuachu, 10

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 02

På en dag som i dag, som musikeren Rasmus Walter synger, kan man undre sig over, at den danske Superliga kæmper med rekordlave tilskuertal.

For hvilken kamp, ja, hvilken topkamp, det var i Farum lørdag eftermiddag, da FC Nordsjælland tog imod FC Midtjylland i den næstsidste runde i mesterskabsslutspillet.

FC Nordsjælland-træner vil have hjælp til dommere

Gæsterne vandt 3-2 efter et opgør, der bød på fremragende underholdning med fem mål, to røde kort og sæsonens vel nok mærkeligste scoring.

To af hovednavnene inden kampen var FC Midtjyllands Jonas Borring og Paul Onuachu, og den formstærke duo skulle blot bruge et halvt minuts tid på at vise hvorfor. Der var nemlig blot spillet 22 sekunder, før midtjyderne havde bragt sig i front.

Ja, faktisk nåede hjemmeholdet end ikke at røre bolden, inden Paul Onuachu havde sat foden på det flade indlæg fra Superligaens assistkonge Jonas Borring efter ti boldberøringer hos syv forskellige FCM-spillere. Ren opvisning af midtjyderne, som dermed noterede sig for sæsonens hurtigste scoring.

Målet rystede dog ikke FC Nordsjælland, der bidrog til den livlige åbning med indianerbold og et par skudforsøg. Tættest på endnu en scoring var Rilwan Hassan dog, men FCM-kantspillerens langskud blev afværget med en flot redning af Patrik Carlgren.

FC Midtjylland er forsvarende bronzevindere og har fem gange i historien snuppet Superligaens tredjeplads. Den præstation kan holdet fra heden gentage i år, og chancerne for metal blev ikke dårligere en halv time inde i kampen i Farum.

Et hjørnespark fra Jakob Poulsen havnede i panden på uortodokse Onuachu, der er ubehagelig i luftrummet for enhver Superliga-forsvarsspiller. Den over to meter høje nigerianer scorede for 17. gang i sæsonen, hvoraf otte af dem er sat ind på hovedstød.

Superligadommer erkender kampafgørende fejl

Generelt var der tale om et midtjysk hold – igen uden superstjernen Rafael van der Vaart fra start – i kontrol, selvom de opportunistiske nordsjællændere igen og igen forsøgte at spille sig igennem. Selv Superliga-topscoreren Marcus Ingvartsen blev pakket ned af FCM-defensiven på det 18 år gamle stadion.

Right to Dream Park hedder stadionet, der er en af Superligaens kedeligste hjemmebaner. Nok er Kasper Hjulmands unge knægte kendt for seværdigt kombinationsspil, men nordsjællænderne vinder ingen priser på tilskuerfronten.  Nej, tværtimod.

Stemningen i opgøret – altså FC Nordsjællands sidste hjemmekamp i sæsonen hvor klubben havde brug for en sejr i håbet om top fire –  var længe ligeså vild, vovet og voldsom som under pensionistugen på en bibelcamping i Bylderup-Bov.

Spillernes råb, skrig og spark på kunstgræsset overdøvede de få tusinde mennesker, der trods alt havde valgt at se en afgørende topkamp i landets bedste liga. Sikke en skam for denne ellers vidunderlige sportsgren.

Den manglende opbakning prellede dog af på 100-kampsjubilaren Emiliano Marcondes. Efter et massivt FC Nordsjælland-pres i midten af anden halvleg tordnede han bolden på overliggeren i en periode, hvor der kun var ét hold på banen.

Men helt ud af det blå kunne FCM-træner Jess Thorup igen juble på sidelinjen efter det, der må kaldes en kæmpe dommerfejl. Gustav Wikheims dribletur resulterede i en bold, der røg ud over baglinjen, men det så dommertrioen ikke. Og mens alle spillere stoppede op, sparkede André Rømer altså bolden i mål til 3-0. En absurd situation med efterfølgende store protester fra hjemmeholdet.

Fejlkendelsen fik i den grad de ellers tamme tilskuere op af sæderne, og intensiteten steg kun yderligere, da en kluntet Janus Drachmann fik sit andet gule korte med et kvarter igen.

Fire minutter efter FCM-spillerens udvisning reducerede Karlo Bartolec til 3-1 med et glimrende spark – og det blev endnu vildere. Kun et minut senere blev FCM reduceret til ni mand, da Markus Halsti fik direkte rødt kort. I overtiden reducerede Andreas Maxsø endda til 3-2, men nærmere point kom hjemmeholdet ikke efter en dramatisk affære.

Dermed er FC Nordsjælland ude af kampen om top fire, mens FC Midtjylland selv kan afgøre kampen om bronze i sidste spillerunde hjemme mod Lyngby.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCN lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her