FCN

Europæisk drøm lever i Nordsjælland

FC Nordsjælland imponerede endnu engang i sejr over Sønderjyske.

Det var FCN-talenterne, der indledte opgøret med mere fart på end en flok konfirmander til blå mandag. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Fakta

FC NORDSJÆLLAND - SØNDERJYSKE 3-1

Vurdering:

Med hidsigt genpres og lynhurtige kombinationer imponerede hjemmeholdet fra start. Sønderjyske forsøgte at presse højt på banen, men det rødklædte hjemmehold kombinerede sig for det meste igennem, som var der tale om en lidt for nem pasningsøvelse.

FC Nordsjælland: 10

Sønderjyske: 7

Kampens spillere:

Ernest Asante, FC Nordsjælland, 10

Johan Absalonsen, Sønderjyske, 7

Dommer: Sandi Putros, 4

Det vil nok kunne fremprovokere en nervøs trækning ved mundvigen, hvis man hvisker navnet »Asante« i øret på en Sønderjyske-spiller i den kommende tid.

Den 27-årige FC Nordsjælland-angriber blev afgørende i 4-1 sejren, der giver holdet håb om at kunne spille europæisk fodbold i næste sæson, mens tredje- og fjerdepladsen virker umulig at nå for Sønderjyske.

Resultatet blev i øvrigt det samme, som da de to hold senest mødtes for en måned siden.

Siden dén kamp havde nordsjællænderne ikke vundet trods fire forsøg, mens Sønderjyske i weekenden sejrede for første gang i slutspillet med 5-2 over FC Midtjylland.

Ikke desto mindre var det FCN-talenterne, der indledte opgøret med mere fart på end en flok konfirmander til blå mandag. Lynhurtige Ernest Asante modtog en lang aflevering, som han lod hoppe en enkelt gang, inden han halvflugtede bolden i en blød bue over keeperen efter fem minutter.

Når man som Sønderjyske nærmest kan fylde en hel hospitalsstue med skadede spillere, er det vitalt at have en type som Pierre Kanstrup. Den langhårede, lidt bistert udseende midterforsvarer har nu spillet 75 superligakampe i træk, og han sled endnu engang hårdt for at holde bare en smule sammen på Sønderjyske-defensiven under hjemmeholdets konstante pres. Sønderjyske må i sandhed grue for en fremtid uden den 28-årige anfører, hvis kontrakt udløber efter sæsonen.

Selv han kunne ikke forhindre den konstant aktive Asante i at modtage endnu en lang bold, som han behersket lagde bagud i feltet til en fremadstormende Emiliano Marcondes, der let kunne puffe sit 12. sæsonmål ind lige inden pausen.

Gæsterne virkede chance- og modløse, indtil Absalonsen hamrede spændingen tilbage midt i anden halvleg. Kort før tid sprintede Asante igen fra alle andre og fremtvang et yderst fejlagtigt dømt straffespark for hånd på bolden, som topscorer Marcus Ingvartsen knaldede i kassen, inden Mathias Jensen lukkede kampen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCN lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her