Annonce
FCN

Unge angrebskometer gjorde det af med Vejle

I en lige kamp viste FC Nordsjælland kynisme nok til at besejre Vejle, der kæmpede med at blive farlige.

Scoringen var Andreas Skov Olsens sjette i denne sæson, som i øvrigt er den unge angribers første sæson på seniorniveau. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fakta

FC Nordsjælland – Vejle Boldklub 2-0 (1-0)

Vurdering:

FC Nordsjælland: 6

Vejle: 6

Dommer Sandi Putros: 7

Kampens spillere:

Victor Nelsson, FCN, 7

Jacob Schoop, Vejle, 7

Der er ikke mange udover de få, der bor der, der har hørt om den lille nordsjællandske flække Alsønderup.

Men mon ikke det kommer. For lige nu er et af byens børn blandt de varmeste angrebstalenter i den bedste danske fodboldrække.

I torsdags lagde den 18-årige Andreas Skov Olsen en dæmper på heksekedlen i Beograd, da han bragte FC Nordsjælland foran med 1-0 imod Partizan fra den serbiske hovedstad, og søndag imod Vejle var den unge skarpretter fra Alsønderup igen på pletten, da bolden efter otte minutter fandt vej på tværs af Vejles straffesparksfelt til indersiden af Skov Olsens højre fod. Det har på det seneste resulteret i en ting. Mål. Og det uanset om det gøres venstre eller højre støvlespids.

Sådan gik det derfor også søndag. Uden at fortrække en mine bankede Andreas Skov Olsen afleveringen fra Godsway Donyoh i mål, og som var det ren rutine jublede han ved at stille sig med armene over kors præcis som den unge franske  himmelstormer Kylian Mbappé fejrede sine scoringer under sommerens VM-slutrunden.

Scoringen var Andreas Skov Olsens sjette i denne sæson, som i øvrigt er den unge angribers første sæson på seniorniveau. Tre af målene er blevet lavet i Superligaen, mens de andre tre er faldet i kvalifikationskampene til Europa League. I forrige sæson var knægten fra Alsønderup blot inde og snuse til førsteholdsfodbolden i Farum, da det blev til enkelte indhop i Superligaen samt kampe i pokalturneringen, hvor det også blev til en enkelt scoring. I stedet funklede han på u19-holdet, hvor det blev til 15 mål i 14 kampe, hvilket har været nok til at overbevise Kasper Hjulmand om, at han skulle have chancen fra begyndelsen af denne sæson.

Med søndagens tidlige scoring til hjemmeholdet var Vejle tvunget frem på banen, men på trods af fint spil og mange indlæg, blev vejlenserne sjældent farlige. Til sidst kunne hurtige Jonathan Amon i stedet let sprinte igennem Vejles tunge forsvar og lave den afgørende 2-0-scoring.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

En falsk regning har skabt drama i Davos

Indsigt: På søndag skal vælgerne i Davos ved en folkeafstemning tage stilling til, om de vil betale den voksende regning for at huse årsmøderne i World Economic Forum.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her