FCN

Dramatisk derby bød på lussing, dødbolde og mål i de sidste sekunder

FC Nordsjælland manglede skarphed mod Lyngby i en kamp, hvor tre ud af fire mål blev scoret efter dødbolde.

Efter pausen fandt FC Nordsjælland hurtigt den manglende kynisme frem. Foto: Jens Dresling/AP

Fakta
  • FC Nordsjælland – Lyngby BK 2-2 (0-1)
  • FC Nordsjælland: 7
  • Lyngby BK: 7
  • Dommer: Michael Johansen, 8
  • Kampens spillere:
  • Emiliano Marcondes, FC Nordsjælland: 8
  • Jeppe Brandrup, Lyngby BK: 7
Der var derby, drama og dødbolde, da FC Nordsjælland tog imod Lyngby på Farum Park. I de døende minutter fik et Lyngby-hold i undertal slidt sig til et uafgjort resultat, som spillerne fra Farum næppe kan være tilfredse med, selvom Lyngby kom bedst fra start.

Hjemmepublikummet fik sig noget af en forkølet start på dagens lokalopgør, da Jeppe Brandrup dirigerede et veludført hjørnespark forbi Runar Alex Runarsson i det nordsjællandske mål. 1-0 til gæsterne efter otte minutter.

FC Nordsjælland-træner revser defensiv slendrian

På trods af Lyngbys stærke stime med to sejre og to uafgjorte i de seneste fire superligakampe var dagens værter favoritter i kraft af deres tredjeplads i den samlede stilling forud for dagens opgør.

Men det var klart Lyngby, som kom friskest ud til dagens kamp. Spillet var tempofyldt, dynamisk, dybt og fremadrettet, så snart bolden blev frarøvet modstanderen, og her spillede boksspiller Kim Ojo en væsentlig rolle i opspillet med letbenede Jeppe Kjær omkring sig, som tog dybe løb. Var bolden i Nordsjællands besiddelse, svarede Lyngby igen med at stå kompakt, struktureret, og rummene blev lukket. Værternes spil bød på boldbesiddelse, en stor udnyttelse af banens bredde ved at bringe holdets wingbacks i spil, men skarpheden manglede altså i de afgørende afleveringer og momenter.

Selvom første halvleg bød på mange chancer, især til FC Nordsjælland, kunne de blåklædte Lyngby-spillere gå til pause med en 1-0 føring.

Lyngby-træner: Har samlet en flok vindere

»Vi skal tage situationerne i eget felt alvorligt,« vurderede hjemmeholdets træner Kasper Hjulmand i pausen.

»Det er virkelig ringe, at vi kommer bagud på den måde.«

Men efter pausen fandt FC Nordsjælland hurtigt den manglende kynisme frem, og holdet var kun bagud i tre minutter af anden halvleg. Jesper Christjansen begik et klodset frispark ca. 30 meter fra Lyngby-målet, som Emiliano Marcondes smukt sparkede i kassen. I en blød bue sendte den krølhårede spiller bolden over muren og forbi Mikkel Andersen i målet, som blev snydt af boldens hop. Et spark, som Andersen burde have reddet.

Syv minutter senere var den gal igen i Lyngby-forsvaret. Mathias Jensen rundede nemt og elegant Thomas Sørensen i gæsternes felt. Med en god, gammeldags stivtå sendte han bolden mod målets fjerneste hjørne. Afslutningen manglede fart, men venstreback Michael Lumb hjalp bolden ind over egen målstreg, og pludselig stod den 2-1 til FC Nordsjælland.

Derefter begyndte Lyngby at æde sig ind i kampen med mere boldbesiddelse. Cheftræner Thomas Nørgaard kastede to offensive skyts på banen i form af Bror Blume og rappe David Boysen. Men inden de nåede at gøre en forskel, gjorde Mikkel Rygaard dårlig reklame for sig selv. Dommer Michael Johansen viste ham det røde kort, da Rygaard, grebet af irritation, gav Karlo Bartolec en lussing.

Derefter kom FC Nordsjælland frem til flere åbne chancer, men hverken Mathias Rasmussen, debutant Jonathan Amon eller en virkelig uskarp Ernest Asante fik sparket bolden i mål. Det kunne Lyngbys David Boysen til gengæld, da han i prikkede en tilfældig bold i kassen efter et Lyngby-hjørne. Her viste uret knap 90 minutter, og drengene fra Nordsjælland vil uden tvivl ærgre sig over lørdagens resultat, som kunne have været en sejr med den fornødne kynisme foran mål.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her