FCM

FC Midtjyllands nye sportschef har klubben i hjertet

Den nye sportschef Svend Graversen glæder sig til nye udfordringer.

Svend Graversen blev torsdag præsenteret som ny sportschef. Han tiltræder med det samme. Foto: FC Midtjylland.

Store navne har været i søgelyset til stillingen som sportschef i FC Midtjylland, men da valget skulle træffes, faldt det på Svend Graversen. 

»Jeg er ydmyg og stolt over, at klubben har tænkt, at det var den rigtige løsning med mig i den stilling. Den tillid, jeg bliver vist, betyder meget for mig,« siger han. 

Den nye sportschef er ikke et ukendt ansigt i klubben. Tvært imod. Han har været der altid og er en af arkitekterne bag det fodboldakademi, som gennem årene har udviklet en række topspillere heriblandt landsholdsanfører Simon Kjær.

FC Midtjylland ansætter ny sportschef fra egne rækker

Der er derfor vigtigt for ham, at klubben fortsat er god til at udvikle talenter, men Svend Graversen har ikke nogen plan om, at der skal flere fra egne rækker op i superliga-truppen. 

»Der er et godt mix mellem egne talenter og rutinerede spillere i truppen, men for mig handler det også om at vinde, og der har alder ikke den store betydning,« siger han og tilføjer, at han håber, at de unge, der får chancen på første holdet, griber den.

Klubben er hjerteblod for Svend Graversen, som er lokal i mere end en forstand. Han er ikke kun rekrutteret fra egne rækker, men kommer også fra Herning-egnen. 

»Jeg er ude fra samarbejdsklubberne. Derfor betyder FC Midtjylland virkelig meget for mig. Det er min klub og min passion,« siger han.

Systemskifte har bragt ny energi til sprudlende FCM

Havde nogle håbet, at der ville ske store forandringer i klubben med ansættelsen af en ny sportschef, bliver de skuffet. For det kommer ikke til at ske på Svend Graversens vagt. 

»Jeg vil ikke forandre, men forankre os, hvor vi er gode.« 

Han er godt tilfreds med klubbens ambitioner. Det er hans plan at fortsætte i samme spor. 

»Vi har en rigtig stærk ungdomsafdeling og et stærkt fundament omkring Superligaen. Jeg vil arbejde stenhårdt for, at vi bliver ved med skabe resultater. Vi har gennem alle mine år i klubben vist, at står vi sammen, kan vi tage kampen op med de store klubber og i Europa. Det handler om at holde klubbens kontinuitet,« siger han. 

Som sin højre hånd får Svend Graversen den rutinerede Ove Pedersen, der har været træner i superligaen gennem mange år. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her