*

FCM

»Rafael van der Vaart er det krydderi, som kan give FCM smæk i kødsovsen«

Alan Hvedehave forsvarer van der Vaart efter kritik.

Hollandske Rafael van der Vaart blev hentet til FC Midtjylland i august 2016. Foto: Lars Poulsen

Oregano smager ikke godt, mener Alan Hvedehaven, Rafael van der Vaarts agent. Men det smager godt på pizza.

Og van der Vaart er oreganoen på pizza, krydderiet der gør FC Midtjyllands spil bedre, fortæller Alan Hvedehave i et interview med Ekstra Bladet.

»Jeg er sikker på, at Rafael van der Vaart er det krydderi, som kan give FC Midtjylland smæk i kødsovsen,« siger han.

FCM-boss om Van der Vaart: »Det er herfra og så på plejehjem«

Udtalelserne og krydderisammenligningen kommer efter, at sportsdirektør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, i et interview med Canal 9 bl.a. udtalte, at det var »herfra og til plejehjem,« når det gjaldt den hollandske spiller.

Men den køber Alan Hvedehave altså ikke. Han kalder det »upassende,« at interviewet skal starte med en joke om Rafael van der Vaarts fysik.

»For det er indiskutabelt, at vi her snakker om en kvalitetsspiller af allerhøjeste karat. Og det er en spiller, som har brug for at spille for at blive helt skarp. I stedet bliver han bænket fire-fem kampe i træk, når han har meldt sig klar til at spille 60-65 minutter,« siger Alan Hvedehave til Ekstra Bladet.

Han understreger, at van der Vaart har brug for at være på banen, hvis han skal træde ind i den »nøglerolle, han er hentet ind til.«

Stort nederlag udstiller FCM's skrøbelighed: »Der var dårlige beslutninger hele vejen rundt«

Rafael van der Vaart kom til den midtjyske klub i august 2016. Han har siden spillet med i 14 ud af 30 kampe og har scoret to mål. I ti af de 14 kampe er den hollandske spiller blevet skiftet ud, og han har i gennemsnit været på banen i omkring 49 minutter under hver kamp.

I interviewet med Canal 9 understregede Claus Steinlein, at van der Vaart har været med til at motivere de yngre spillere på holdet, lige som han kaldte van der Vaart »unik« i sit offensive spil.

Steinlein håber, han kan vise noget mere topform, men mener ikke, at indsatsen har været optimal.

»Jeg synes, han ser lidt rusten ud, har haft en del skader og ikke rigtig er kommet tilbage. Så vi er ikke tilfredse med den indsats, vi har fået. Så havde vi ikke haft et år mere med ham, havde vi sikkert fundet en aftale og sagt, det var hans sidste sæson i FC Midtjylland,« siger Claus Steinlein.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her