Annonce
FCM

FC Midtjyllands reserver udspillede Silkeborg

Selvom spillet på banen var fremragende, så var det en hollandsk verdensstjerne, som stjal opmærksomheden i Herning.

Spillet var strålende, men det var Rafael van der Vaart på tribunerne, der virkelig gav vakte opmærksomhed. Polfoto

FC Midtjylland har fundet formen i Superligaen, og søndag gik det ud over Silkeborg IF, som reelt ikke havde en chance på MCH Arena i Herning. Selvom FCM-træner Jes Thorup havde sparet en række profiler, så skabte midtjyderne et hav af chancer, hvoraf tre blev omsat, således at hjemmeholdet kunne vinde 3-0.

På bænken sad blandt andet Paul Onuachu, Kian Hansen og Rilwan Hassan. Men mest bemærkelsesværdigt var Pione Sisto ikke at finde i truppen, og rygterne om et nært forestående klubskifte synes at tage til.

Men FC Midtjylland kunne uden Sisto.

Efter blot 12 minutter tog Mikkel Duelund et par skarpe træk fra sin venstrekant og klappede bolden hårdt ned i det nærmeste hjørne til 1-0.

Sejrsløse Sønderjyske tabte hjemme til oprykker

Derefter blev Silkeborg IF rundspillet i en grad, så spillerne må have været lykkelige, da dommer Peter Kjærsgaard-Andersen fløjtede til pause og de kunne konstatere, at de kun var bagud 0-1. Tre gange havde Midtjylland ramt træværket, og yderligere to gange havde de friløbere, som burde være blevet omsat til mål. Silkeborg-forsvaret kunne i pausen takke deres målmand Thomas Nørgaard for de mange flotte redninger i første halvleg.

I køen til øl og pølser i pausen blev der sikkert talt meget om de brændte chancer. Men der var helt sikkert også en hollænder oppe og vende. Rafael van der Vaart var nemlig på besøg på MCH Arena, hvor han havde taget plads på vip-pladserne. Van der Vaart, der har spillet 109 landskampe for Holland, har en fortid hos bl.a. Ajax, Real Madrid og Tottenham, men er kommet til overs i Betis Sevilla. Van der Vaart er særligt knyttet til Danmark, fordi hans kæreste Estevana Polman spiller håndbold i Team Esbjerg.

I starten af 2. halvleg kom Silkerborgmålmand Thomas Nørgaard igen i centrum, men desværre ikke for sine redninger. Han kom nemlig helt forkert ud til en fremlægning, som simpelthen hoppede over Nørgaard, som var kommet udenfor feltet, og så kunne Vaclav Kadlec score dagens letteste mål til 2-0.

SIF-træner om OL-spiller: Hjertet løb af med mig

Kadlec scorede til 3-0 fem minutter senere, og så så det pludselig faretruende ud for Silkeborg. Herfra handlede det om at undgå en decideret afklapsning. FCM-træner Jes Thorup virkede ikke til at have stor interesse i at ydmyge Silkeborg, så han skiftede ud med henblik på den vigtige returkamp i Europa League-kvalifikationen på torsdag, hvor Midtjylland skal forsvare den 1-0 føring, som kom med hjem fra Ungarn.

Hos Midtjylland var der Superligadebut til den blot 19-årige forsvarsspiller Kristian Riis, som gjorde det glimrende, og på kanterne strålede Jonas Borring og ikke mindst Mikkel Duelund.

Den sidste halve time var mere eller mindre begivenhedsløs, og det passede måske begge hold fint. Eneste højdepunkt kom, da FCM-målmand Mikkel Andersen snuppede et straffespark fra Nicolaj Agger med en fremragende fodparade.

Silkeborg undgik ydmygelsen, og FC Midtjylland sparede på kræfterne. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her