*

FCM

Thorup fik en tiltrængt FCM-sejr og lidt ro i trænersædet

For første gang siden 8. november 2015 vandt FC Midtjylland en fodboldkamp i Superligaen.

FCM fik sin første superligasejr siden 8. november, mens Hobro nok må indstille sig på, at det efter sommerpausen hedder 1. division. Foto: Kenneth Koustrup Lysbjerg

Tingene går hurtigt i fodbold. En af sportens mange klicheer, jovist. Men også en kliche af god grund. På denne tid sidste år var der i et par uger snak om, hvorvidt Hobro kunne ende med at vinde bronzemedaljer. Jonas Dals sensationshold havde netop slået storebror AaB og lignede et af de mere formstærke hold i tabellens brede midterregion.

Kampen
  • FC Midtjylland - Hobro 3-0
  • Vurdering:
  • FC Midtjylland undgik, hvad der havde været et katastrofalt pointtab og fik lidt arbejdsro efter den bløde start på forårssæsonen. Nøglen til det kom ved at genfinde sidste sæsons styrke på dødbolde. Rilwan Hassans tidlige mål lagde en dæmper over kampen. FCM skulle bare have de tre point, og Hobro formåede igen ikke at true modstanderen offensivt.
  • For Jess Thorup var det positivt, at Kadlec og Pusic leverede fine præstationer. Men Pione Sisto leder stadig efter sit europæiske niveau.
  • FC Midtjylland: 10
  • Hobro: 02
  • Kampens spillere:
  • Rilwan Hassan, FC Midtjylland, 10
  • Jung-Bin Park, Hobro, 4
  • Dommer: Peter Rasmussen, 10
Her i foråret 2016 er virkeligheden en anden. Jonas Brix-Damborg havde kaldt FC Midtjylland-kampen det sidste udkald for Hobro. Kravet var point, hvis der fortsat skulle være et vist håb om overlevelse.

Med nederlaget på 0-3 må Brix-Damborg og holdkammeraterne nok nu indse, at Superliga-toget er kørt fra perronen. Efter sommerferien hedder det 1. division i Hobro.

For FC Midtjylland er tingene også gået stærkt, siden den forsvarende danske mester 25. februar førte sammenlagt 3-1 over Manchester United på Old Trafford i Europa League.

Midtjyderne blev ikke kun ekspederet ud af den turnering med en lille fodboldlektion i de sidste 45 minutter. Kampene mod Manchester United blev også fulgt op af kun et enkelt point i de første tre Superliga-kampe her i foråret.

En dårlig start, som afløste en dårlig afslutning på efteråret, hvor det heller ikke blev til sejr i de sidste tre Superliga-kampe.

FCM-træner: Den første sejr er ofte den sværeste at få

Men mod Hobro fik Jess Thorup og FC Midtjylland de tiltrængte tre point, der ikke var blevet hævet i hus siden 5-1 mod Esbjerg den 8. november 2015.

Årsagen var ikke kun, at modstanderen var rækkens dårligste mandskab. Midtjyderne fik endelig igen lavet et mål via en dødbold, som var det helt store varemærke i guldsæsonen, men på det seneste langtfra samme garanti for mål.

Der skulle gå under to minutter af mandagskampen, inden Rasmus Nissens som afløser for karantæneramte André Rømer på højre back forlængede en hjørnesparksbold ned til Rilwan Hassan, som kunne give Hobro endnu en af de talrige mentale mavepustere, man har taget i denne sæson.

André Rømer skal i øvrigt have stor ros for at afsone sin karantæne ved sammen med Petter Andersson at se kampen ude i kulden bag det ene mål, hvor FC Midtjyllands mere højlydte fans hører til. På den måde fik Rømer nok sat nogle point ind på en konto, som er gået i rødt et par gange i 2016.

Hobro-anførers lyspunkt: Bedre end kollapset mod Viborg

Som det også var tilfældet i første halvleg kunne alle FC Midtjylland-fans rejse sig op og klappe tidligt af en scoring i den anden. Her kronede Rilwan Hassan en flot indsats ved at spille Vaclav Kadlec i dybden, som kunne servere en let scoring for fødderne af Martin Pusic.

Et mål, hvor det for Jess Thorup bestemt ikke har gjort noget, at netop Kadlec og Pusic stod for de sidste to berøringer. Martin Pusic har fået stort ansvar siden salget af Morten “Duncan” Rasmussen til AGF. Vaclav Kadlec er ikke braget igennem i Danmark, siden han kom til i vinterpausen. Hobro-kampen var ikke på nogen måde en åbenbaring for tjekken, men bør i kraft af assisten fungere som et godt selvtillidsboost til at opnå det niveau, som talentet berettiger.

Selvom det aldrig blev spændende efter Pusic’ mål til 2-0, blev Hobro et lidt bedre hold, da Quincy Antipas efter en lang skadespause blev skiftet ind med 30 minutter igen.

Men lidt bedre er ikke godt nok i Hobros umiddelbare situation. Der skal point til, og det er fortsat svært at se, hvor de skal komme fra.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her