*

FCM

Midtjysk chokstart blev vendt til lussing

På trods af et glimrende Pione Sisto-mål blev FC Midtjylland sendt ud af Europa League med et ordentligt brag.

Ak ja, det så ellers godt ud efter den første kamp mellem FC Midtjylland og Manchester United. Herning var på den anden ende, og op mod 2.000 midtjyder tog med til Old Trafford, men kun for at se deres helte blive spillet bagud af banen, da Manchester United vandt 5-1 og derfor samlet gik videre med 6-3.

FC Midtjylland gjorde ellers alt for at spille sin chance, men holdet var bare oppe mod en gigant, der oser af kvalitet, uanset om det er ham med nummer 10 eller 32 på ryggen, der er på banen. Pione Sistos scoring i første halvleg lignede i et kort moment et afgørende hug i Manchester United-selvtilliden, og selv en fremragende kamp af Mikkel Andersen – et reddet straffespark som højdepunkt – var ikke nok til sende FC Midtjylland videre.

Van Gaal roser 18-årig joker efter sejr over FCM

Fakta

Man. United – FCM 5-1 (1-1)

Man. United: 10

FCM: 02

Kampens spillere

Memphis, Man. United, 12

Mikkel Andersen, FCM, 10

Dommer: Istvan Vad (Ungarn), 7

Mål: 0-1 Pione Sistio (27.), 1-1 Nikolay Budorov (32., selvmål), 2-1 Marcus Rashford (63.), 3-1 Marcus Rashford (75.), 4-1 Ander Herrera (87., str), 5-1 Memphis (90.)

Rødt kort: André Rømer (89.)

Tilskuere: 58.609

Tager man de rødhvide briller af, ville det også have været en forbrydelse, da Manchester United simpelthen spillede en overbevisende kamp og var klart bedst.

Efter den første kamp talte Manchester United-træner, Louis van Gaal, om, at klubben var ramt af Murphys Lov, og selvom det er en uskik at tale om uheld i fodbold, må man give hollænderen ret i, at Murphy tilsyneladende render rundt og losser til Manchester United-spillerne. Under opvarmningen blev hjemmeholdets måske bedste kort, Anthony Martial, skadet, og ind kom 18-årige Marcus Rashford, der var valgt i stedet for Will Keane, der blev skadet i den forrige kamp mod Shrewsbury, der var med i stedet for Wayne Rooney, der blev skadet... der er ikke nogen grund til at gå videre.

Men valget af Marcus Rashford viste sig at være lige det, som Manchester United havde brug for, da den 18-årige debutant scorede de to mål, der for alvor lukkede ned for FCM.

FAKTA: FCM's europæiske præstationer

Efter en lidt febrilsk periode i begyndelsen af første halvleg fik Manchester United hurtigt det overtag, som FC Midtjylland på forhånd vidste, ville komme, og specielt havde Filip Novak og André Rømer noget at se til, når United-fløjene Lingard og Memphis kom stormende. Specielt sidstnævnte var en stor trussel, der stort set gjorde, hvad der passede ham over for André Rømer, der ikke havde megen hjælp fra Rilwan Hassan.

Men Manchester United-holdet havde flere afleveringer, end man kan se om morgenen foran en mellemstor børnehave – uden at det for alvor førte til noget.

Og når man ikke udnytter sit overtag, må man jo se modstanderne tage chancen. Det gjorde Pione Sisto midt i halvlegen. Han modtog bolden inde midt for mål, snurrede så mange gange rundt om sig selv, at Michael Carrick – til lejligheden midterforsvarer – til sidste lagde sig ned, hvorefter Sisto driblede uden om ham og køligt listede bolden ind i sidenettet.

Det kan lyde lidt ufatteligt, at der skal en scoring til at tænde et storhold, men det var lige præcis, hvad der skete. Memphis gik let forbi André Rømer og lagde bolden ind midtfor, hvor Nikolay Budorov fik en lang tå på – desværre i eget net til 1-1.

Holdopstillinger

Manchester United (4-2-3-1): Sergio Romero – Guillermo Varela, Michael Carrick, Daley Blind, Joe Riley (79. Marcos Rojo) – Ander Herrera, Morgan Schneiderlin – Jesse Lingard (86. Andreas Pereira), Juan Mata, Memphis Depay – Marcus Rashford

FC Midtjylland (4-2-3-1): Mikkel Andersen – André Rømer, Nikolay Budorov, Kian Hansen, Filip Novak – Tim Sparv – Rilwan Hassan (67. Vaclav Kadlec), Jakob Poulsen, Kristoffer Olsson (79. Martin Pusic), Pione Sisto – Marcos Urena (46. Paul Onuachu)

Udligningen blev startskuddet til, at Old Trafford-publikummet vågnede op, og Manchester United pludselig lignede den udgave, som man kender så godt: Fuld skrald på offensiven og mere pres på målet end på et enligt toilet på en konference for kronisk tissetrængende. Saksespark, hovedstød på stolpen og til slut det straffespark, som André Rømer begik mod Ander Herrera – men som Mikkel Andersen så smukt fik reddet med det alleryderste af fingerneglene.

Manchester United fortsatte det voldsomme pres fra starten af anden halvleg, hvor både Schneiderlin og Herrera burde have scoret allerede inden for de første fem minutter.

FC Midtjyllands midtbane blev presset helt tilbage, og ved et indlæg ved en dødbold dukkede Juan Mata op bag André Rømer. Han smed bolden bagud i feltet, hvor Marcus Rashford knaldede den sikkert i mål.

Samme målscorer viste sit angrebsinstinkt, da han ved 3-1-målet igen stod helt blank ved et indlæg og sikkert scorede langs jorden.

Med tre minutter tilbage fremtvang fremragende Memphis endnu et straffespark, som Ander Herrara sikkert scorede på til 4-1.

Et minut før tid blev Memphis-opvisningen endda for meget for André Rømer, der modtog sit andet gule kort og blev smidt ud.

Foto: Jon Super/AP

Til slut lukkede og slukkede Memphis opvisningen med en tør scoring. På det tidspunkt må selv de 2.000 FCM-fans have rejst sig og klappet af Memphis, der var banens bedste.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her