FCM

Ståle stikker til FCM’s talentarbejde

Ståle Solbakken mener ikke længere, at FC Midtjylland skal ses som en talentklub.

Sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein afviser stikpillerne om, at klubben ikke længere er en talentklub. Foto: Astrid Dalum

Da vinterens transfervindue lukkede mandag aften, stod den danske mesterklub FC Midtjylland tilbage med 18 udlændinge i en trup, der repræsenterer 12 forskellige nationaliteter. Ind var kommet spillere fra Tjekkiet, Bulgarien, Island, Norge og Finland, og ud var røget en række danske spillere.

Dermed har FCM næsten dobbelt så mange udlændinge som de klubber, der har næstflest. FC København og FC Nordsjælland har begge 10 udlændinge i truppen.

Det får FCK-træner Ståle Solbakken til at konstatere, at den midtjyske klub ikke længere skal ses som en talentskabende klub.

fakta

FCM’s transfervindue:

  • Ind: Vaclav Kadlec (fra Eintracht Frankfurt), Daniel O'Shaughnessy (lejeaftale i Brentford), Kaan Kairinen (fra FC Inter Turku), Hameet Singh (fri transfer), Nikolay Bodurov (lejeaftale i Fulham) Bödvar Bödvarsson (lejeaftale i Hafnafjördur)
  • Ud: Morten ’Duncan’ Rasmussen (til AGF),Jonas Gemmer (lejeaftale til AC Horsens), Jesper Lauridsen (til Esbjerg), Erik Sviatchenko (til Celtic), Marco Larsen (lejeftale til Vejle), Rasmus Lauritsen (til Skive),Francis Dickoh (kontraktudløb),Eyjolfur Hedinsson (til Stjarnan),Babajide David (lejeaftale til Thisted) 

»Det er længe siden, at FC Midtjylland var en talentskabende klub. Det kan godt være, at de har et talentakademi, men deres strategi har længe været under forandring,« mener Ståle Solbakken.

Stor betydning

Han bakkes op af fodboldkommentatoren Jesper Thygesen.

»Jeg synes ikke længere, man kan definere FC Midtjylland som en talentudviklende klub. Jeg tror, at trænerskiftet har haft en stor betydning. Glen Riddersholm var jo akademiets mand, men med bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og den engelske ejer Matthew Benham er der kommet nogle helt andre og mere internationale impulser,« siger han.

Jesper Thygesen tvivler derfor på, at FCM om tre år fortsat har Danmarks bedste talentakademi.

»Hvis de poster op mod 10 millioner i akademiet årligt, og der ikke kommer noget ud af det, begynder man måske at justere på dette. Det vil være naturligt,« siger han.

FCM afviser

Sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein afviser spekulationerne.

»Vi har hentet spillere fra Nigeria, som vi har taget ind på akademiet. Dem tæller I som udlændinge, men vi tæller dem som akademispillere. Så har vi også hentet unge spillere som Patrick Banggaard og Kristoffer Olsson. Sidstnævnte er svensker, og ham ser vi som et ungt talent, som vi har været med til at videreudvikle,« siger sportsdirektøren.

Claus Steinlein er derfor ikke så bekymret over, at FCM suverænt er den klub med flest udenlandske spillere i Superligaen.

»Det vil altid komme til at bølge frem og tilbage. Vi vil bevise som klub, at vi både kan spille med i toppen af Superligaen og spille europæisk fodbold, samtidig med at vi kan satse på unge talenter. Over de seneste år har vi fordoblet ressourcerne i akademiet, så er jeg ikke bekymret. Jeg ved, at vores investeringer kommer til at betyde, at vi vil have endnu større talenter i fremtiden,« fortæller han.

De manglende danske talenter begrunder sportsdirektøren desuden med finanskrisen.

»Dengang solgte vi flere af vores store talenter som Viktor Fischer og Joachim Andersen. Den årgang savner vi, men jeg kan se, at vi har nye store talenter på vej. Så jeg er ikke bekymret for fremtiden.«

Claus Steinlein afviser desuden at fortsætte ordkrigen med Ståle Solbakken.

»Jeg har rigeligt at se til med FC Midtjylland. Hvad FCK gør og siger, det må de selv bestemme. Vi kender vores dna, og vi ved, hvordan vi gerne vil opbygge klubben, og der tror vi på, at vi både kan være ambitiøse og have mål om europæisk fodbold, men samtidigt også skabe talenter,« siger FCM’s sportsdirektør.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her