FCK

Verbic-perle og debutantmål sendte midtjyder hjem med et nederlag

FC København sled sig til en sejr mod FC Midtjylland i en kamp med frisparksmål, hårde dueller og debut til nye profiler.

Foto: LARS POULSEN

»Zeca minder min lidt om Delaney i sin spillestil. Det er godt, at vi har en profil som ham,« sagde FCK-spiller Benjamin Verbic om klubbens nye midtbanemand, Carlos Zeca, efter sejren mod FC Midtjylland.

Om kampen

FC København – FC Midtjylland 4-3  (2-2)

FCK: 6

FC Midtjylland: 5

Dommer

Mads-Kristoffer Kristoffersen, 7

Kampens spillere

Benjamin Verbic, FCK, 8

Rasmus Nissen, FCM, 6

Det lærte vi
Selvom det kunne virke en smule forhastet med tre nye spillere i transfervinduets sidste dage, tilføjede de nyankomne ansigter usvigeligt det københavnske hold kvalitet. Både Carlos Zeca og forsvarstalentet Denis Vavro leverede solide præstationer. Sammen med Martin Pusic tilfører de FCK’s trup en dybde, som kan vise sig at blive meget kostbar i tilfælde af karantæner og skader.

Detaljen
Benjamin Verbics fremragende frisparksmål efter en times spil. Slovenerens hug var hårdt, præcist og perfekt skruet. Det efterlod Jesper Hansen i Midtjylland-målet uden chance og vil uden tvivl kandidere til rundens mål.

Måske har FC København endelig fundet netop Delaneys afløser, da københavnerne slog de midtjyske gæster 4-3 i en hektisk og tempofyldt fodboldkamp søndag aften. Nyankomne Carlos Zeca viste både solide defensive aktioner, veltimede afleveringer frem i banen og målfarlighed, da han scorede til 4-2. Kvaliteter, som også kendetegner den tidligere FCK-anfører.

»Jeg er glad for min kamp i dag, men jeg håber, at jeg kan gøre det bedre. Det kommer formentlig i takt med, at jeg lærer mine medspillere bedre at kende, men jeg havde det godt på banen, når man tænker på, at det var min første kamp« sagde Zeca efter slutfløjt, der også fik ros af sin nye træner, Ståle Solbakken.

»Hvis han spiller som i dag og forbedrer sig, har vi en klar forstærkning. Han var rigtig god begge veje og boldsikker.«

På trods af nyindkøbet var det ikke nemt for københavnerne, der stadig mangler den kontrol og kynisme, der tidligere kendetegnede holdet.

Inden kampen lod den sløje sæsonstart i København næsten til at være glemt. Søndagssolen og nye profiler fik omgivelserne til at summe. Portugisisk-græske Carlos Zeca, der skiftede fra Panathinaikos i transfervinduets sidste timer, blev modtaget med et massiv løvebrøl af FCK-tilhængerne. På trods af at han ikke havde spillet et eneste minut i FCK-trøjen, stod flere forventningsfulde fans omkring stadion iført en nyindkøbt Zeca-trikot inden kampen. En af hans første berøringer, hvis ikke den første, var en brystaflevering ude foran eget felt. Scenen var sat.

Hareide-hyldest af Delaney efter fremragende landskamp

Det var en underholdende søndag i Parken. Usædvanligt var det, at FC Midtjylland gæstede Danmarks største stadion i tabelmæssig bedre forfatning end de københavnske værter. Selvom man fornemmede et topopgør, var der reelt tale om en kamp mellem ligaens nummer fire og nummer syv.

Men FCK skulle ikke bruge mange minutter på at bringe sig foran. Faktisk kun otte. William Kvist slog en elegant bold på tværs af banen til Pieros Sotiriou. Lidt heldigt, men især elegant fik han vippet bolden forbi forsvarsspiller Zsolt Korcsmár, hvorefter han med ydersiden halvflugtede bolden forbi Jesper Hansen.

Gæsterne fra FC Midtjylland stillede op i en 3-4-3 formation, der i kampens første 25 minutter så ud til at gøre mere skade end gavn for midtjyderne. Efter et kvarter kom københavnerne foran 2-0, da Benjamin Verbic, efter et fornemt kontrastod af Nikolaj Thomsen og en veltimet aflevering fra Rasmus Falk, skubbede bolden i mål med en forsvarsspiller i ryggen.

Men det har været en skidt sæsonstart for FC København, som utvivlsomt mangler den sikkerhed og det mentale overskud, som holdet så benhårdt besad i sidste sæson. Det krævede blot en inderside af Filip Novak, der passerede Robin Olsen, til at gøre københavnerne usikre. Reduceringen, som blev iscenesat af Ramus Nissen, faldt 11 minutter efter 2-0 målet. Og på få øjeblikke vendte kampen. Tre minutter efter Novaks mål gik Nissen fra oplæggeren til målscorerens rolle, da han udnyttede Olsens rystende handsker til at sende bolden i mål. En aktion, der uden tvivl vil medføre kritik af målmand-Olsen de kommende dage, og sendte de to hold til pause ved stillingen 2-2.

Uenigheder med Solbakken sender Brian Priske ud af FCK

FC Midtjyllands comeback i en kamp, som ellers virkede lukket, fik Ståle Solbakken til at ændre formation i pausen. Ud med en ellers velspillende Rasmus Falk, og ind med venstrebacken Pierre Bengtsson. FCK gik fra den klassiske 4-4-2 til en offensiv 3-4-3 formation med tre midtstoppere og to wingbacks. Ændringen gjorde de hvidklædte spilleres aktioner mere flydende og pågående. Det kastede hurtigt to mål af sig. Først da Verbic krøllede et kraftfuld frispark fra distancen forbi Jesper Hansen, og dernæst da Carlos Zeca fik rettet Denis Vavros hovedstød i kassen. Men det fik aldrig FC København til at fremstå psykisk overlegne og kontrollerende.

Nikolaj Thomsens selvmål kort før tid nåede ikke for alvor at gøre kampen spændende, selvom det udstillede hjemmeholdets manglende kontrol. En københavnsk sejr, som mest af alt kom i hus på ved hjælp af offensiv dynamik og energi.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her