*

FCK

Om et par timer kan champagnepropperne (måske) springe i Parken

Taber et reservespækket Brøndby senere til Sønderjyske, er FCK dansk mester.

FCK gjorde sit til at afgøre mesterskabet på aprils sidste dag. Foto: Jonas Olufson/Polfoto

»FC København, de vinder guld igen. FC København, de vinder guld igen.«

Fansene fra Sektion 12 bag Parkens ene mål kunne ikke holde det inde længere. Det skulle skråles op mod den lyseblå forårshimmel med fremstrakte arme. Få minutter inden havde Ståle Solbakken hoppet triumferende op i luften med en knyttet, højre næve på sidelinjen. En reaktion, der kom efter Andrija Pavlovic’ andet mål på tre minutter. Ni omgange med minutviseren senere gentog det hele sig, da samme Pavlovic blev hattrickhelt og leverede sin bedste præstation i en til tider udskældt sæson.

Kampen
  • FC København-Lyngby: 3-0 (0-0)
  • Vurdering:
  • To vidt forskellige halvlege. I de første 45 minutter lignede FCK ikke et hold, der kunne geare sig op til at slå Lyngby. Spillet var foregik for langsomt og langt væk fra mål. I anden halvleg skruede man som så ofte før både op for tempo og direkthed. Det kvalte Lyngby på 12 minutter med de tre Pavlovic-mål og gjorde de sidste 25 minutter til ren cruise control. Robin Olsen slog tilmed superliga-rekord med sit 19. clean sheet.
  • FC København: 10
  • Lyngby: 4
  • Kampens spillere:
  • Andrija Pavlovic , FC København, 12
  • Martin Ørnskov, Lyngby, 7
  • Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 10
Om et par timer kan den serbiske angriber, resten af FCK-holdet, fansene og staben fejre det andet danske mesterskab i træk. Det kræver “blot”, at et Brøndby-hold med stor udskiftning i idealopstillingen taber hjemme til Sønderjyske. I så fald vil FCK end ikke være til at hente teoretisk. Og det selvom datoen hedder søndag den 30. april

Netop denne søndag var Lyngby på papiret et helt andet sted, end det første besøg i Parken denne sæson. Dengang var David Nielsens mandskab nyoprykkere og “slap” med et 0-3-nederlag. Nu er man stadig bronzekandidater med et langt mere sikkert defensivt fundament, der hører til blandt Superligaens bedste fjerdedel. Således så det også ud på Parkens græs i forårssolen i første halvleg. At det stadig stod 0-0 ved pausen, skyldtes dog også FCK-indsatsen.

Manager Ståle Solbakken gjorde det efter FC Midtjylland-kampen i sidste uge klart, at han ikke havde set en motiveret indsats fra alle sine spillere. Underforstået i det lå, at mesterskabet reelt set har været hjemme længe.

Samme symptom gik igen mod Lyngby de første 45 minutter, hvor FCK ikke spillede for fuld kraft. I stedet foregik det nærmere som en fodboldudgave af ishockeyens powerplay med FCK-boldkontrol, men uden nok tempo og bolde mod mål. Resultatet af det blev fire skud på kassen på 45 minutter, hvor det første lod vente på sig i 17 minutter og kun Benjamin Verbic stod for noget rigtigt farligt tæt under mål efter en dødbold.

Når nu spillet ikke fungerede optimalt i det store billede i første halvleg, gav det tid til at kigge på de små nuancer på FCK-holdet.

Her sprang tre ting i øjnene, inden det hele blev bedre i anden halvleg. Ståle Solbakken og Benjamin Verbic er ikke altid enige om sidstnævntes løbemønstre. Således heller ikke mod Lyngby. I forbindelse med en hård tackling deltog Verbic ifølge Solbakken ikke hurtigt nok igen i spillet, hvilket blev forklaret på engelsk med norsk accent og armene ud til begge sider. Da FCK-kanten stillede sig uforstående over for kritikken og råbte igen, viftede Solbakken reserven Kasper Kusk til opvarmningen. Syv minutter var spillet.

Børsting-brag sikrede AaB endnu en sæson i Superligaen

Salgsaktuelle Andreas Cornelius sad uden for med karantæne. Det gjorde, at Federico Santander og hattrickhelten Andrija Pavlovic startede i front. Santander er dog en langt bedre angriber i kampe, der har mere nerve end hjemme mod Lyngby.

Den paraguayanske frontmand virkede både lidt tung og uskarp efter sin karantæneperiode. Derfor går det nok ikke noget set med Solbakken øjne, at Santander i den kommende sæson foruden Pavlovic også skal kæmpe om spilletid med den nyindkøbte cypriot Pieros Sotiriou. Ligesom Andreas Cornelius har Peter Ankersen via sin agent luftet ønske om at komme til udlandet denne sommer. Det bliver dog nok ikke Lyngby-kampen, som landsholdsbacken bliver solgt på. De få gange, hvor Lyngby truede med kontraangeb, skete det i FCK-højresiden.

Men alt det var langt væk fra FCK-nethinderne, da Andrija Pavlovic sparkede et vaskeægte hattrick op i nettaget med 25 minutter igen. FCK-fansene nåede både “at komme op og stå” i flere omgange, ligesom Ståle Solbakken viftede ud til publikum under den anden hyldestsang i træk. Nu resterer der kun to spørgsmål i en af de mest dominerende sæson i dansk fodbolds historie. Kan FCK forblive ubesejret, og skal de fejre et mesterskab senere i aften?

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her