*

FCK

»Vi har været lidt nede, men vi har også spillet på en lortebane«

Ståle Solbakken er meget tæt på at sige, at FCK bliver dansk mester.

Objektivt set skulle det have været kampen, som skabte en flig af spænding i mesterskabskampen. I stedet blev det opgøret, der reelt gav det andet danske mesterskab i træk til FC København. Det var både Ståle Solbakken og Alexander Zorniger enige om efter de 90 minutter i Brøndby.

»Det var et meget stort skridt for os i dag. Jeg er meget tæt på at sige, at vi bliver mester. Vi vidste jo, at vi havde Brøndby i dag og FC Midtjylland næste gang. Men vi løste kampen i dag godt,« siger Ståle Solbakken.

Den tyske trænerkollega var mere kort og kontant.

»Det er udelukket,« siger Alexander Zorniger om Brøndbys chancer for at hente de 13 point på FC København og gav sine grunde til, at det for første gang blev til et nederlag for ham i et københavnerderby.

»I for mange situationer reagerede vi på det, som de gjorde. Over lange perioder fandt vi ikke vores måde at spille på. Derfor var det klart, at hvis vi kæmper mod dem på et fysisk punkt, er vi ikke gode nok. Så det er vores opgave at ændre det til de næste kampe, hvor vi mødes,« siger Alexander Zorniger.

Til gengæld var den tyske træner i det store billede meget tilfreds med, at det inden kampen kunne offentliggøres, at Brøndby har købt Hany Muhktar og skrevet en fire-årig kontrakt.

»Det er et godt tegn, at Hany vil være her i fremtiden. Vi har brug for kvaliteten for at udvikle holdet. Ikke kun det mentale. Det var tydeligt i dag. Har vi ikke bedre kvalitet, kan vi ikke komme længere op,« siger Alexander Zorniger.

Når Ståle Solbakken kiggede tættere på kampen, var der mange elementer, som han var tilfreds med i Brøndby-sejren.

»Jeg er meget imponeret over den mentale indsats af mine spillere. Det mindede lidt om Manchester United-Chelsea på den måde, at et hold havde alt at vinde. Vi dræber dem i anden halvleg, hvor Wilzcek kun havde en halv mulighed. Jeg er mægtig imponeret af drengene. De har fået fysikken tilbage, er mentalt stærke og spiller fin fodbold,« siger han.

FC København har endnu ikke tabt i denne superliga-sæson, men det er ifølge Solbakken ikke et mål i sig selv at slutte uden nederlag. I stedet er han glad for, at underlaget i Brøndby gav spillemuligheder, som man ikke har haft på hjemmebanen.

»Vi har været lidt nede, men vi har også spillet på en lortebane. I dag spillede vi på en jævn bane og gjorde det flot. Jeg ved ikke, hvad forklaringen er på banen i Parken. Jeg har ansvaret for meget derinde, men ikke det,« siger han

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her