FCK

Brøndby truede rivalerne: Men FCK’s perfekte sæson lever stadig

Det største jubelbrøl på Brøndby Stadion blev offentliggørelsen af Hany Muhktar-købet

Benjamin Verbic haede FCK meget tæt på det danske mesterskab. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Da kun Sydsiden og FCK’s udebaneafsnit var fyldt ud en time inden sæsonens tredje københavnerderby, lød Pearl Jams “Alive” ud over stadionanlægget i Brøndby.

Det var det, som både blå-gule og neutrale følgere håbede ville ske med topstriden i Superligaen. At Brøndby med en sejr kunne holde liv i og spænding i toppen af et mesterskabsspil, som netop har manglet dette.

Kampen
  • Brøndby-FC København 0-1 (0-0)
  • Vurdering:
  • Troen på en Brøndby-sejr var til at mærke hos de blå-gule fra første sekund, man satte fødderne omkring stadion. Men spillerne formåede ikke leve op til de høje forventninger fra omgivelserne.Brøndby forsøgte enten at finde mellemrummet med Muhktar eller den, lange hurtige bold i dybden, når man angreb FCK. Det lykkedes dog i alt for få tilfælde på grund af en godt spillende Erik Johansson. Da københavnerne tilmed formåede at score, slukkede det den lille tvivl om, hvor mesterskabet ryger hen til maj.
Situationen blev en helt anden. Med flot defensivt arbejde, fight og få chancer lykkedes det FC København at vinde 1-0. Det på den der kyniske og kontante måde, der har kendetegnet Ståle Solbakkens mandskab hele sæsonen og også gør, at man allerede nu godt kan garantere, at FCK-fansene også i næste sæson kan synge om at være dansk mester. Spørgsmålet er bare, hvornår det bliver officielt med nu 13 point ned til Brøndby.

Der var ellers godt tændt op under både Brøndby og spillere tidligt. “Fenerbache-hilsnen” blev ikke bare udført i vanlig højlydte stil. Det var med knyttede næver fra dem i gult uden for græsset og hårde klap på brystet og klublogoet hos dem inden for kridtstregerne. Det lydniveau var højt. Men da sportsdirektør Troels Bech i et stykke velgennemtænkt kommunikation offentliggjorde både køb og fire-årig kontrakt til Hany Muhktar minutter før spillerindløb, skabte det et brøl, som havde han netop fortalt, at Brøndby var blevet lovet et mesterskab af DBU.

Den optakt kunne næsten ikke andet end skabe et Brøndby-overtag tidligt, hvilket også blev tilfældet. Mathias “Zanka” Jørgensen havde eneste store FCK-mulighed efter to minutter, hvor et hovedstød efter en dødbold blev reddet af Frederik Rønnow. Ellers foregik tingene mest med Brøndby i teten. Mål så det også ud til at medføre, da Teemu Pukki sendte Hany Mukhtars tværaflevering i mål. Men den i øvrigt fine dommer Michael Tykgaard fik i samarbejde med sine linjedommere korrekt dømt offside. Hvad FCK ikke viste af offensiv mesterklasse, leverede defensiven derimod. Brøndby angreb ærkerivalerne på to måder.

Enten ved at finde Hany Muhktar i rummet mellem forsvar og midtbane eller via forsøg på den lange bold bag Mathias “Zanka” Jørgensen og Erik Johansson. Hver gang sidstnævnte metode blev anvendt, vandt særligt den langhårede svensker samtlige af sine dueller. Det overtag blev ikke mindre vigtigt af, at Hany Muhktar udefra set ikke ramte sit topniveau efter den store nyhed. Alexander Zorniger gjorde i forbindelse med pokalsejren i Randers det klart, at kravene til Muhktar er høje, da Brøndby-manageren kritiserede sin stjerne på trods af to afgørende mål. Mod FCK lavede Muhktar flere af sine klassevendinger og kanonerede også et langskud fra godt 30 meter på den øverste del af stolpen i første halvleg. Men der var lige så mange aktioner, hvor den næstsidste aflevering eller aktion fra den tyske kreatør ikke gjorde den mulige chance større.

Det skabte et langt mellemstykke i opgøret, der mindede om noget, man havde set mange før mellem Brøndby og FCK. Kulissen var fremragende, fighten på banen ikke til at sætte en finger på, men der manglede nogle mål. Mavefornemmelsen fortalte, at det ville Brøndby nok levere først, hvis det overhovedet skulle ske. I stedet viste FCK endnu en gang, hvor man til maj kan løfte den danske mesterskabpokal for andet år i træk. Med 25 minutter igen tog Peter Ankersen et af sine flere fornemme løb frem i banen og sendte en høj bold mod bagerste stolpe. Her hoppede Andreas Cornelius så højt henover Johan Larsson, at det lignede en basketballspiller i duel mod en af os andre fritidsmotionister. Bolden blev headet på tværs af feltet til Benjamin Verbic, der sparkede den op i nettaget. Trykbølgen fra Sydsiden forsvandt et kort sekund, Ståle Solbakken knyttede næven i et jubelhop og Benjamin Verbic og Youssef Toutouh lavede det, som de unge kalder dab ved at gemme hovedet under den ene arm efter et par indøvede håndtegn.

Den mentale mavepuster kunne Brøndby-spillerne ikke overkomme, selvomme de straks efter FCK-scoringen samlede sig i en rundkreds og diskuterede de næste træk. Dertil havde de hvide løver havde fået nedlagt byttet med kun den ene scoring og kunne med forholdsvis lethed holde Brønby-offensiven nede de sidste 20 minutter, som det var sket de foregående 70.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her