*

FCK

FCK optrapper tilhængerkonflikt med Brøndby

FC København halverer næsten antallet af billetter til Brøndby tilhængere til ”Derby” kamp i Parken i april og lader de ledige sæder stå tomme.

FC København optrapper tilsyneladende en spirrende konflikt med Brøndby IF om antallet af udebanefans til såkaldte ”Derbys” – slagene om hovedstaden. De to hold mødes 17. april til en ligakamp i Parken. Her vil FC København næsten halvere antallet af solgte billetter til Brøndbys tilhængere i forhold til det normale. Kun 1.903 billetter vil blive solgt til Brøndby-fans af overbygningen mellem B 1903 og KB.

»Vi kan med tilfredshed konstatere, at Brøndby IFs fans har fået tildelt D-tribunen. Vi kan dog samtidig konstatere, at Brøndby If desværre kun får tildelt 1.903 billetter til D-tribunen, hvor vi tidligere har fået tildelt op til 3.400 billetter til selvsamme tribune,« udtaler Brøndby IF i en pressemeddelelse.

Manøvren er en direkte reaktion på, at Brøndby til det seneste ”Derby” på den københavnske vestegn havde ændret adgangen for tilhængere af FC København. De to klubber er forpligtede til at lade fem pct. af stadionkapaciteten stå til rådighed for udebaneholdets tilhængere, men tidligere blev der til ”Derbys” på Brøndby Stadion sat 6.000 billetter til salg til FCK-tilhængere og 3.400 til Brøndby-tilhængere i Parken.

FCK's tilhængere har aldrig købt det fulde antal billetter til rådighed på Brøndby Stadion. Det gør Brøndbys i Parken.

Antallet af FCK-tilhængere til det seneste derby på Brøndby Stadion blev reduceret til fem pct. af kapaciteten, altså 1.400 billetter, for at give plads til at sælge yderligere 3.000 billetter til Brøndbys tilhængere til kampen. Der blev altså solgt færre billetter til FCK-fans for at gøre bedre plads på den ene endetribune til Brøndby-tilhængere.

Det bemærkelsesværdige i FC Københavns svar på det til det kommende ”Derby” er, at selskabet slet ikke sælger de ledige billetter, der er opstået ved at reducere antallet af Brøndby fans med 1.500 Disse sæder kommer til at stå tomme til kampen.

»FC København har valgt at lukke knap halvdelen D-tribunen for tilskuere og dermed vil stå tomt. Vi må acceptere beslutningen, men på vegne af de mange Brøndby-fans som nu må blive væk, så er vi meget ærgerlige,« udtaler Brøndby.

FC København bekræfter, at den nye linje er en reaktion på Brøndbys beslutning i seneste derby.

»Hvis Brøndby ønsker at vende tilbage til den tidligere aftale igen efter denne kamp, er vi bestemt åbne over for en dialog om det,« skriver FC Københavns pressechef, Jes Mortensen i en SMS.

Brøndby beklager, at FC Københavns beslutning vil skade kampoplevelsen.

»Tomme afsnit på et stadion af den størrelse, vil alt andet lige virke begrænsende på stemningen og for oplevelsen på stadion for samtlige tilskuere og spillere, samt for rettighedshaver og alle dem der følger Superligaen på TV, og det er synd for alle. Men som sagt, så er det alene FC Københavns afgørelse og det må vi acceptere.«

FC København afviser kritikken og fastholder, at beslutningen blot er et modsvar på den politik Brøndby selv har valgt at føre.

»Brøndby har valgt at gå væk fra vores hidtidige aftale om at give udeholdet en tribune til de medrejsende fans. Det har vi taget til efterretning og følger nu den linje, Brøndby selv har valgt ved at tildele fem procent af stadionkapaciteten,” udtaler Jes Mortensen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her