Annonce
FCK

Solbakken kan sove igen efter den hårdeste sommer

Ståle Solbakken kalder sommeren den hårdeste, han har haft. Nu har han en trup, der kan vinde guld, mener han.

Ståle Solbakken forudser en tæt sæson. Arkivfoto: Philip Davali

Den stærke angriber Federico Santander skiftede til italienske Bologna, sidste sæsons FCK-topscorer Pieros Sotiriou viste sig alvorligere skadet end forventet, og pludselig var unge Jonas Wind også ukampdygtig.

FC København-manager Ståle Solbakken har ikke ligefrem haft en rolig opstart til den kommende sæson, da han pludselig stod helt uden angribere.

- Jeg har næsten ikke sovet. Vi havde nul angribere til første træningsuge, det var ingen god følelse.

- Normalt træner, spiser og sover man godt på en træningslejr, men denne gang arbejdede Johan (Lange, red.) og jeg, når alle andre stoppede.

- Arbejdsmæssigt har det været den hårdeste sommer på alle parametre. Det var en prekær situation for 14 dage siden, men nu er følelsen bedre, siger Ståle Solbakken på tærsklen til den nye sæson.

Bjelland sagde nej til udlandet for at komme til FCK

Klubben har hentet sin tidligere topscorer Dame N'Doye, og den bosniske landsholdsangriber Kenan Kodro er købt fri af den tyske bundesligaklub Mainz 05.

Mandag kunne FCK så præsentere en markant forsvarsforstærkning i skikkelse af Andreas Bjelland, og tidligere på sommeren blev også svenske Sotirios Papagiannopoulos hentet ind til midterforsvaret.

Nu vurderer Solbakken, at han råder over en trup, der kan vinde guld næste forår og revanchere sig for sidste sæsons skuffende fjerdeplads i Superligaen.

- Det tror vi på. Vi er sårbare i angrebet, og både N'Doye og Kenan skal op i fysiske omdrejninger, men det ser ok ud.

Solbakken forventer Robin Olsen-salg: Prisen er steget

I sidste sæson sluttede FCK på 58 point, mens FC Midtjylland og Brøndby hentede henholdsvis 85 og 81.

Solbakken mener, at FCK kan lukke hullet, men han forudser en tæt sæson.

- Vi dominerede de sidste mange kampe i sidste sæson, også dem vi tabte. Nu handler det om at tage mange point i starten og komme videre i Europa, mens vi fordeler belastningen, for vi skal ikke have flere skader.

- Jeg tror, at det bliver meget tæt. Brøndby er blevet stærkere og søger revanche for sidste sæson, og FC Midtjylland har fået en meget bred trup på alle parametre.

- Torsdagskampene i Europa har meget at sige. Det er en belastning, som vi tidligere har været dygtige til at håndtere, men det var vi ikke i sidste sæson, lyder det fra Solbakken.

Netop på torsdag skal FCK ud i den første europæiske udfordring på udebane mod finske KuPS i kvalifikationen til Europa League.

På mandag åbner FCK Superligaen hjemme mod Horsens.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
FCK
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
SUPERLIGAKLUBBER
Læs alt om din klub
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Aarhus Ø skal ende med et rundt 0
Den samlede økonomi for Aarhus Ø skal ende i balance, og derfor vil en justering af Lighthouse-projektet kræve andre indtægter. Det fortæller kommunens budgetchef, der her giver en status på økonomien på Aarhus Ø. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her