Esbjerg

Esbjerg fB-direktør vil have klubben på esbjergensiske hænder

EfB skal have en sund, økonomisk base, men pengene skal helst komme fra lokale investorer.

Dan Mose Andersen ser helst, at den sydvestjyske klubs investorer er lokalt funderet. Foto: Ernst van Norde

Esbjerg fB har afvist udenlandske investorer i arbejdet for at få skabt en økonomisk base, der forhåbentlig skal få den sydvestjyske klub tilbage i Superligaen.

Det fortæller EfB's adm. direktør, Dan Mose Andersen.

»Vi finder det bedre at løse det her lokalt. Som alt andet følger der jo betingelser med, når man vælger den ene eller anden investor, og vi synes ikke, betingelserne fra de udenlandske investorer var de rigtige,« siger han.

Esbjerg har fyret cheftræneren efter nedrykning

Dan Mose Andersen vil ikke komme nærmere ind på, hvilke betingelser de udenlandske investorer havde.

Klubben har indtil videre samlet omkring 23 mio. kr. fra lokale investorer. Et beløb, som de håber, vil blive højere for at få de bedst mulige forudsætninger for klubbens arbejde.

Vil I genoverveje udenlandske investorer, hvis det ikke lykkes at samle penge fra lokale investorer?

»Vi synes jo, det er godt, at EfB er på esbjergensiske hænder. Men uanset hvor tingene komme fra, så følger der jo betingelser med, og de betingelser vil vi altid overveje først. Vi er en fodboldklub som alle andre, og der skal penge og investorer til at drive en fodboldklub. Om de kommer lokalt eller internationalt betyder selvfølgelig ikke alverden, men vi er glade for, at der er nogle lokale, der vil bakke op,« siger Dan Mose Andersen.

Han er ikke afvisende over for at tage imod udenlandske investorer, såfremt klubben kan leve med investorernes betingelser.

»Det handler om at få EfB tilbage til der, hvor vi synes, at klubben hører til. Heldigvis har vi et godt fundament, et fantastisk stadion og et dygtigt ungdomsarbejde, som er gode grundpiller, lige som Esbjerg er en fantastisk by at drive en fodboldklub i. Når vi så har en stor del af økonomien på plads, er der noget at bygge videre på,« siger Dan Mose Andersen og fortsætter:

»Der findes ingen garantier i sportens verden, men en bedre økonomi vil være med til at sikre de bedste forudsætninger.«

Han understreger også, at klubben har en god trup, men erkender, at den skal suppleres yderligere.

Esbjerg fB stoppede i juni samarbejdet med klubbens cheftræner Lars 'Lungi' Sørensen få uger efter, at klubben var rykket ud af Superligaen. I stedet blev ansvaret overdraget til hollænderen John Lammers.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her