Annonce
Esbjerg

Esbjerg lejer forsvarsspiller hos danmarksmester

Den talentfulde forsvarsspiller Kristian Riis bliver udlejet fra FC Midtjylland til Esbjerg resten af sæsonen.

Med ti dage tilbage af transfervinduet har superligaoprykkeren Esbjerg sikret sig forstærkning i holdets centrale forsvar.

Tirsdag har klubben haft snøren ude efter 21-årige Kristian Riis, som vestjyderne har sikret sig på en lejeaftale fra FC Midtjylland. Aftalen gælder for resten af sæsonen.

Det meddeler de to superligaklubber på deres hjemmesider.

I Esbjerg skal han tage konkurrencen op med rutinerede Agus Garcia og Markus Halsti i det centrale forsvar. Cheftræner John Lammers ser Riis som et perfekt supplement.

- Det er en rigtig god mulighed for Esbjerg, at vi kan tilknytte en spiller med så åbenlyse kvaliteter.

- Han er en hurtig central forsvarsspiller og en vinder af natur, og han har allerede fået en masse erfaring på et højt niveau med kampe for både Vendsyssel og selvfølgelig FC Midtjylland, siger John Lammers.

Han henviser til, at Riis i sidste sæson var udlejet til Vendsyssel, som han var med til at spille op i landets bedste række.

Selv om Riis nu udlejes for anden sæson i træk, er han ikke afskrevet i FC Midtjylland, hvor han har kontrakt frem til 2022. Det siger midtjydernes sportschef, Svend Graversen.

- Det skal understreges, at Kristian fortsat er en spiller, som vi tror meget på i FC Midtjylland. Vi ved, at han har kvaliteterne, og udlejningen er en unik mulighed for, at Kristian kan etablere sig i Superligaen.

- Lige nu er det bedste for Kristian, at han kontinuerligt kommer tættere på spilletid, og den mulighed anser alle parter for at være til stede hos Esbjerg, siger sportschefen.

Kristian Riis har tidligere i karrieren spillet syv kampe for Danmarks U17-landshold og to kampe for U20-landsholdet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Mest læste fodbold
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her