*

Brøndby

Brøndby kan ikke garantere lønnen

Brøndby IF arbejder på at sikre den kortsigtede likviditet, men lykkes det ikke, kan klubben ikke garantere, at de ansatte får løn for december. Uroen ulmer i hele organisationen, og klubben skal spille mindst to kampe for tomme tribuner.

Imens superligaspillerne er gået på juleferie i Brøndby, kæmper ledelsen for at skaffe penge til løn 31. december. Foto: Jesper Dall/Polfoto

Den økonomiske situation for Brøndby IF er nu så alvorlig, at klubben i løbet af denne uge pinedød skal finde alternative måder til at få tilført frisk likviditet. Sker det ikke, er det ikke sikkert, at klubben kan betale løn til fodboldspillere og andre ansatte i slutningen af december.

Fakta
Tre planer
  • 1. Emission via fansammenslutningen Brøndby Supports Trust. Skaffer nok et lille millionbeløb.
  • 2. Brøndby IF skal via sin bank eller andre investorer skaffe millioner i denne uge samt skære i udgifterne.
  • 3. A- og B-aktier opløses, og penge tilføres i en kapitaludvidelse i 1. kvartal 2013.

Derudover er stemningen dårlig internt i klubben, og de ansatte har udtrykt mistillid til den konstituerede adm. direktør, Tommy Håkansson. Han svarer igen ved at understrege, at voldsomme nedskæringer i omkostningerne er helt nødvendige, hvis Brøndby IF skal overleve klubbens nuværende sportslige og økonomiske krise. Den, som truer lønnen, indtil den varslede aktieemission, for Brøndby IF’s skyld, forhåbentlig bliver en succes i det nye år.

»Vi skal have garanteret likviditeten frem til emissionen, og indtil vi har det, kan jeg ikke garantere noget som helst,« siger adm. direktør Tommy Håkansson.

Voldsomme nedskæringer

Brøndby IF kæmper med flere problemer. Selskabet forventer, hovedsageligt på grund af voldsomme nedskæringer i værdien af Brøndby Stadion, et underskud på mellem 245-250 mio. kr. På selve driften forventer Brøndby IF et underskud i 2012 på 15-20 mio. kr. Ikke mindst fordi den store sportslige nedtur har gjort tilskuer- og tv-indtægterne mindre.

»Det betyder helt klart, at det er en nødvendighed, at vi ser realiteterne i øjnene. Jeg har blandt andet reageret ved at understrege, at vi tager ansvar for, at vi er placeret, hvor vi er, og tilretter vores omkostninger i forhold til det,« siger Tommy Håkansson.

Derudover er klubben ikke sikker på at modtage 44 mio. kr., som den mener at have til gode hos den forhenværende hovedsponsor Kasi, og den skylder en række tidligere og nuværende spillere 25-30 mio. kr. i manglende feriepenge og pensionsbetalinger. Alt det har drænet kassen, og Brøndby IF søger nu alle veje for at kunne fortsætte med at udbetale løn.

Tre kampe uden tilskuere

For at gøre ondt værre blev klubben tirsdag også dømt til at spille tre kampe uden tilskuere efter balladen ved kampen mod FC København 28. november. Den ene kamp er dog gjort betinget, men Brøndby går glip af kampindtægter i forbindelse med opgørene mod Randers 3. marts og FC Midtjylland 17. marts. Tommy Håkansson anslår, at dommen koster klubben et millionbeløb. Lige nu handler det dog om at skaffe likviditet til løn.

»Vi arbejder med alle metoder. Banken, investorkredse og internt i hele vores selskab og vores klub. Emissionen med Brøndby Supporters Trust er desuden sat i gang for at sikre den kortsigtede likviditet,« forklarer Tommy Håkansson.

Han kunne tirsdag læse i BT, at de ansatte i selskabet er voldsomt utilfredse med ham. De gik i sidste uge sammen om en erklæring, der udtrykker utilfredshed med Håkanssons ledelse. Det forstår den adm. direktør godt.

»Der bliver arbejdet hele vejen rundt for at få økonomien tilrettet i forhold til vores indtægter, og det er ikke altid lige populært,« siger Tommy Håkansson.

Han antyder, at Brøndby IF lige nu er i gang med en sparerunde, og det er svært at spare på kontrakterne med fodboldspillere, som er bundet i en bestemt tidsperiode.

»Vi har andet i vores fodboldklub end fodboldspillere, så på den måde har vi andre muligheder for at rette til. Der er ingen tvivl om, at vi skal skære kraftigt i omkostningerne, og det er en vigtig del i forhold til at få denne fodboldklub tilbage på rette spor,« understreger Håkansson.

Midlertidig løsning

Tirsdag skrev BT desuden, at Tommy Håkansson ikke ville få ændret sin stilling fra konstitueret til adm. direktør, men han understreger, at han aldrig har haft ambitioner om, at det skulle ske.

»Nej, det har jeg på ingen måde haft. Fra dag ét udtalte jeg, at jeg er en midlertidig løsning, indtil der er fundet en langtidsholdbar løsning for Brøndby IF, så der har på intet tidspunkt været talt eller skrevet noget om, at det skulle være planen,« pointerer Håkansson.

Brøndby IF ligger i vinterpausen nummer 12 i Superligaen. Efter to runder af forårssæsonen udbetales anden rate af tv-pengene. De afhænger i høj grad af placeringen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her