Brøndby

Zorniger før FCK-kamp: »Vores forspring betyder ingenting«

Brøndby kan med en sejr over FCK på søndag bringe sig 11 point foran de forsvarende mestre, men det betyder ifølge Alexander Zorniger ikke det store.

Alexander Zorniger var slet ikke tilfreds med sit hold i sejren over Randers. Foto: Lars Poulsen

Brøndby er efter 14. spillerunde ny nummer et i Superligaen.

Holdet fra den københavnske vestegn har vundet fem kampe i træk, og på søndag kan det otte points store forspring ned til de forsvarende mestre, FC København, vokse til 11 point, hvis Brøndby kan tage en sejr inde i Parken.

Det er imidlertid omkring 13 år siden, at Brøndby sidst vandt i Parken, så den sjette sejr i Brøndby-stimen ligger ikke lige for, mener Alexander Zorniger.

»Vi slog dem (FCK red.) hjemme, og vi ved, hvordan vi kan udfordre dem. De er mestrene, og de ved, at det er en meget vigtig kamp for dem, og så jeg forventer en meget følelsesmæssig kamp, og vi er nødt til at kontrollere vores følelser,« siger Zorniger om københavner-derbyet, der spilles på søndag kl. 12.00.

Zorniger vil heller ikke afskrive FCK's muligheder for at vinde mesterskabet, selvom de aktuelt er nummer fem med 22 point.

»Det er et interessant derby. De er mestrene, og de er fortsat kandidater til mesterskabet, da de har de største økonomiske muligheder i ligaen. At vi er otte point foran betyder ingenting, for vi møder dem, FC Midtjylland og FC Nordsjælland tre gange mere, så der er mange point at give væk,« sagde Zorniger efter mandagens kamp mod Randers.

Brøndby-profil før FCK-kamp: Vi kan ikke være for kække

Heller ikke Brøndbys-anfører Johan Larsson vil spekulere på, hvor lang tid der er gået siden sidste Brøndby-sejr i Parken. Det nye tophold vil gå efter sejren.

»Vi har en øget selvtillid. Men om vi så lige havde tabt, så var vi stadig kommet ind i Parken med masse af selvtillid. Det er det, det handler om i vores spilsystem. Vi skal tro på de ting, som vi gør, for der er ikke så mange, som kan håndtere vores type af prespil, intensitet og fart. Men det fungerer kun, hvis vi tror på det,« siger Johan Larsson.

»Vi kan leve med uafgjort, men det tænker vi ikke på, vi går ind til kampen for at få tre point, sådan er det altid, vi vil ikke nøjes med et point. Vi tager en kamp ad gangen, og når først dommeren fløjter kampen i gang, så er det tre point, det handler om,« siger Brøndby-anføreren, der ikke føler, at den nyvundne førsteplads bør give et andet pres.

»Det er måske en anden situation for os at ligge nummer et, men hvis man ikke kan klare det, så bør man lede efter et andet job,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her