*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Brøndby

En der virkelig ingen over klubben i Brøndby?

Spillerne fra Brøndby viste klasse, vandt 1-0 over Randers og glemte for en stund klubbens krise, der er skabt af formanden.

David Boysen blev matchvinder for Brøndby. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hvad Superligaen ikke giver os på banen, bliver kompenseret af spillet i kulisserne, hvor utrolighederne står i kø for at afløse hinanden.

Kampen
  • Brøndby-Randers 1-0 (1-0)
  • Brøndby: 7
  • Randers: 02
  • Kampens spillere:
  • Lebohang Phiri, Brøndby, 10
  • Erik Marxen, Randers, 7
  • Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen, 10.
Ikke mindst i denne uge, hvor Brøndby og Randers på hver sin underlige facon har markeret sig.

Hos Brøndby har klubbens formand og storaktionær Jan Bech Andersen under dæknavn skrevet opsigtsvækkende ytringer om centrale medarbejdere. Det medførte, at træner Thomas Frank onsdag forlod Brøndby efter tillidsbruddet.

Netop Jan Bech Andersen besøgte før kampen de spisende gæster i loungen. Med sig havde han et brev. En undskyldning.

Hvis der blot var et »sandkorns chance« for, at klubben var bedre tjent uden ham som bestyrelsesformand, var han klar til at forlade skuden uden tøven, lod budskabet. Han fremhævede klubbens slogan om, at »ingen er over klubben. «  Om tilhængerne troede på det, er nok tvivlsomt, men Jan Bech Andersens ord fik da en klapsalve med på vejen.

På tribunen synes Brøndbys energiske fans på Sydsiden underligt upåvirket af tumulten i klubben. Måske fordi Jan Bech Andersens har lovet en saltvandsindsprøjtning i form af 80 mio. kr. ekstra til den slunkne klubkasse.  Hold kæft-bolcher takker man ikke nej til.

Sportsdirektør i Randers: Nogle havde svært ved at skulle spille med Keller

I stedet indledte Brøndbys fans kampen med at håne Christian Keller, nu tidligere anfører i Randers FC.

»Hvor er Christian Keller blevet af?« sang de.

Højt og længe.

 I mangel på egen succes er andres fiasko ej at foragte, var den uundgåelige tanke.

Netop Keller er årsagen til, at både han og Jonas Borring ikke var tilstede på Brøndby Stadion søndag eftermiddag. De to profiler er af personlige årsager endt i bitter strid, som har sendt Jonas Borring på ubestemt orlov.

Samtidig blev det i timerne før kampen meldt ud, at Christian Keller ikke var udtaget til kampen. Officielt af sportslige årsager, men reelt fordi klubbens øvrige spillere ikke ønsker at spille på hold med ham for nuværende.

På banen var der også adskillige punkter, der fortjener at blive vendt. Primært hos Brøndby, der i kampens indledning kom frem til en buket af fine muligheder. Skabt ved direkte spil og ikke mindst huller i et rystet Randers-forsvar.

Johan Elmander havde et fint hovedstød, Magnus Eriksson en næsten fri chance, mens David Boysen fremtvang en mesterlig redning fra Karl-Johan Johnsson i Randers-målet.

Matchvinder i Brøndby: Jeg nyder opmærksomheden

Den svenske keeper var dog prisgivet i slutningen første halvleg, da David Boysen fik sin anden åbne chance og denne gang køligt lagde bolden i mål efter en fornem frispilning af kampens bedste spiller, Lebohang Phiri.

Målet udløste et jubelbrøl så højt, at det næsten kunne smages i luften. Ikke mindst på sidelinjen, hvor den nyudnævnte træner Auri Skarbalius holdt til.

Litaueren var sømmet fast i det tekniske felt i det meste af kampen, hvor han forsøgte at sparke lidt ekstra vildskab ind i sit mandskab, der mod Randers kæmpede som gorillaer i forårssolen.

Den slags er sjovest at se på, hvis det er krydret med fejlfri boldomgang. Det var langt fra tilfældet på Brøndby Stadion, hvor der var kick-and-rush på menuen.

Randers-spiller: Sympatien ligger hos Borring

Til gengæld kunne Frederik Rønnow krone en solid præstation med titlen som den første målmænd i indeværende sæson med 10 clean sheets. En fremragende præstation af den nyligt landsholdudtagne målmand, der på fornem vis har afløst Lukáš Hrádecký.

Trods et mindre Randers-pres holdt Brøndby stand og hentede en 1-0-sejr. Det betyder, at man holder tæt kontakt til medaljepladserne. Randers er omvendt tabt i Superligaens midterfelt. 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her