Brøndby

Brøndby Supporters Trust går til angreb mod Jan Bech

Foreningen, som er repræsenteret i bestyrelsen, vil kæmpe for at få Jan Bech til at gå af som formand, »om vi så selv skal smides ud af bestyrelsen«

Brøndby IF's bestyrelsesformand og storaktionær Jan Bech Andersen holdt onsdag pressemøde. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Tirsdag kom det frem, at Brøndby-formand Jan Bech Andersen er blevet taget i under et dæknavn blandt andet at anklage daværende cheftræner Thomas Frank for at lide af »uvidenhed og manglende erfaring«, mens den tidligere sportschef Per Rud blev kaldt »100 pct. inkompetent«.

Brøndby Supporters Trust, som har en plads i bestyrelsen, er nu kommet med en officiel udmelding, hvor gruppen tager skarp afstand til Jan Bech Andersen.

 »Det er for os uacceptabelt, at man som bestyrelsesformand i Brøndby IF stiller spørgsmålstegn ved centrale medarbejderes ansættelsesforhold, at man røber fortrolige oplysninger om transfersummer og at man igangsætter en underlødig kritik af tidligere medarbejdere. Det strider også imod de værdier vi mener, at Brøndby IF som fodboldklub skal være kendt for,” skriver foreningen.

Brøndby og 'Oscar' er nået til udlandet

Formand Frederik Ørum Nielsen uddybber til Jyllands-Posten.

 »Jans handlinger strider grundlæggende mod de værdier, som vi ser i Brøndby. Hvis der ikke skal være nogen over klubben, kan vi ikke se andre løsninger, end at Jan skal forlade sin post. Det vil vi fortsat kæmpe for, om vi så skal smides ud af bestyrelsen,« siger han.

Udgangspunktet for Brøndby Supporters Trust er at agere som et modsvar til klubbens langvarige krise. Foreningen ønsker en åben, økonomisk ansvarlig og demokratisk styring af Brøndby IF – baseret på det brede fællesskab.

Brøndby Supporters Trust mener, at det er en skærpende omstændighed i sagen, at det ikke blot var et enkelt øjebliks ophidselse, der fik Brøndby-formanden til at komme med de bastante udmeldinger.

Jan Bech har igennem en længere periode tilsvinet centrale personer i Brøndby og forsøgt at bidrage til en negativ stemning blandt målrettede personer. Formålet har været meget klart: at fralægge sig det ansvar, der helt tydeligvis lå hos manden for bordenden. Når man ikke er villig til at påtage sig det åbenlyse ansvar for egne handlinger, så er vi ikke i tvivl om, at Jan Bech ikke er den rigtige mand til at stå i spidsen for Brøndby IF,” skriver foreningen.

Jan Bech Andersen udtalte onsdag, at han bliver i Brøndby, så længe han har bestyrelsens opbakning. Men tirsdag aften meddelte Brøndby Supporters Trust deres medlem i Brøndbys bestyrelse, at han skulle meddele Jan Bech, at han ikke havde gruppens opbakning til at fortsætte som bestyrelsesformand for Brøndby IF.

Brøndby kommer ikke med nogen udmelding om, hvad den manglende opbakning fra Brøndby Supporters Trust kommer til at betyde.

Følg
Jyllands-Posten
Brøndby lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her