*

Brøndby

Sportsøkonom: Brøndby mangler spillere med wauw-effekt

Ifølge sportsøkonom viser det nye regnskab atter Brøndbys store mangler.

Brøndby tjente gode penge på at gøre Daniel Agger til et stort navn, inden han blev solgt. Den slags spillere har klubben ikke i øjeblikket, og det er et stort problem i forhold til at tjene penge på spillersalg, siger Kenneth Cortsen. Foto: Lars Krabbe

De står ikke just og mangler udfordringer i Brøndby, som der skal findes en løsning på.

Foruden offentliggørelsen af skilsmissen med træner Thomas Frank og fyringen af administrerende direktør Søren Vadmand, præsenterede  man i dag også sit årsregnskab for 2015.

Brøndbys regnskab i hurtige tal
  • Nettoomsætning er realiseret med 135,8 mio. kr. (2014: 119,0 mio. kr.)
  • Årets resultat er realiseret med -17 mio. kr. (2014 - 153 mio. kr.)
  • Egenkapital udgør 65 mio. kr (2014: 80,3 mio. kr.)
  • Selskabet har pr. 31. december 2015 en likvid beholdning på 54,5 mio kroner (2014: 62,2 mio. kr.)
  • Resultat før skat er på -17 mio. kr.

Kilde: Brondby.com

Et regnskab, som ifølge sportsøkonom og branding-ekspert Kenneth Cortsen atter udstiller et helt klart problem for klubben.

Kaos i Brøndby Direktør fyret og træneren har sagt op

Det handler ikke i første omgang om hverken omsætning, et rødt resultat på 17 millioner kroner før skat, en egenkapital på 65 millioner eller likviditeten på 11,8 millioner kroner.

Brøndby genererer ikke som i gamle dage gode penge på talentudvikling og dyre spillersalg. Og det udfordrer forretningsmodellen for en dansk klub.

»Igennem hele Brøndbys historie har man enten kunne producere egne talenter eller hente dem ungt ind fra andre klubber og derefter sende dem videre til store udenlandske klubber. De mest kendte eksempler som Peter Schmeichel, Ebbe Sand, Johan Elmander, Thomas Kahlenberg og Daniel Agger for at nævne nogle. Men de samme indtægter ser vi ikke længere, og det går ud over forretningen,« siger Kenneth Cortsen.

Brøndby-formand: Smutter hvis jeg er en sten i skoen

Ifølge sportsøkonomen og branding-eksperten lider Brøndby af det aggressive kapløb ude i Europa, hvor talentspejdere jagter unge talenter, der samtidig også vælger at søge tidligere væk.

»Hvor man tidligere formåede at få Daniel Agger op på førsteholdet og tjene penge på ham, er det ikke sket med spillere som Pierre Emile Højbjerg, Nikolai Laursen eller Andreas Christensen, som alle blev solgt, inden de blev faste navne på førsteholdet,« siger Kenneth Cortsen.

Derfor har Brøndby ifølge Kenneth Cortsen kun fået peanuts for spillere i stedet for økonomiske gevinster, der kunne hjælpe en forbedret, men stadig presset økonomi i klubben.

Ærkerivaler fik kaos i Brøndby til at begynde

Kenneth Cortsen bider mærke i, at Brøndby i sit årsregnskab for 2015 alligevel forklarer, at man forventer transferindtægter for 17 millioner kroner til sommer samtidig med, at man vil bevare sin placering som en klub i top tre. To udmeldinger, som i hans ører støder mod hinanden.

»Man har ikke en wauw-effekt blandt de unge spillere i truppen længere. Man har spillere som Kahlenberg, Agger og Elmander i truppen, der har mere sentimental værdi end et en fremtidig økonomisk gevinst. Man står ved en skillevej, hvor det kan være svært at se, hvem de vil tjene de penge på og samtidig holde sig i toppen,« siger Kenneth Cortsen.

Jan Bech Andersen: Investoren der blev ved at være fan

En situation, som den nuværende ballade med Jan Bech Andersens ageren selvfølgelig ikke hjælper på, forklarer Kenneth Cortsen.

»Man er på rette vej med sit resultat og omsætningen, men de seneste mange års kultur med usikkerhed omkring de ledende poster er ikke ændret. Vil man tjene penge i en dansk klub, skal man gøre det på faste spillersalg og gode resultater på banen. Det kan Brøndby ikke lige nu,« siger Kenneth Cortsen og uddyber:

»Derfor skal man snart til at have vendt driften, hvis man ikke igen skal have tilført egenkapital. Hvilket ligner det mest naturlige næste skridt,« siger Kenneth Cortsen.

Medie: Kæmpe økonomisk indsprøjtning på vej til Brøndby

Ved formiddagens pressemøde på Brøndby Stadion forklarede Jan Bech Andersen, at han ville være villig til at komme med en økonomisk støtteerklæring, hvis klubbens nuværende slingrekurs på flere fronter krævede det.

En økonomisk støtte, der ifølge mediet Økonomisk Ugebrev er klargjort og kommer til at lande i størrelsesordenen 80 millioner kroner.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her