Brøndby

Brøndby-træner storroser FC København

Thomas Frank mener, at FCK er ved at have så godt et hold som i 2011 og forsvarer Brøndbys forsvarssbeslutninger, selv om en skade har efterladt holdet i problemer.

Thomas Frank vil have flere mål på hjemmebane. Foto: Jens Dresling/Polfoto

FC København er ved at have så godt et hold som rekordholdet fra 2011, der nåede Champions Leagues ottendedelsfinale med spillere tæt på toppen af deres karriere på mange positioner.

Det mener Brøndby-træner Thomas Frank, som bliver skuffet, hvis ikke holdet vinder medaljer i denne sæson, selv om det ligger nummer fem før forårssæsonen, der begynder fredag med OB – AGF.

Frank erkender dog, at det bliver svært.

»Der er ingen tvivl om, at vi virkelig er oppe imod kompetente modstandere. FC København viser noget af den styrke, fra da holdet var bedst. AaB var det mest sprudlende hold i efteråret, og FC Midtjylland slog Manchester United. Så må vi heller ikke glemme Sønderjyske, der har modbevist alle fordommene gennem årene,« siger Brøndby-træneren.

Han forklarer, hvad han mener med, at »FC København viser noget af den styrke, fra da holdet var bedst.

»Det har gode spillere på alle positioner, som er ved at ramme toppen af deres karriere. Kasper Kusk gør det fantastisk, og så er der Nicolai Jørgensen. Jeg ved godt, at Federico Santander ikke har scoret så mange mål, men han ser rigtig god ud. Delaney er flyvende, og kan de få Verbic i gang, har FC København gode alternativer på alle positioner. De er dygtige,« mener Brøndbys træner.

Brøndby er pludselig havnet i problemer i midterforsvaret. Klubben har opsagt kontrakt med Michael Almebäck, og solgt Fredrik Semb Berge til nordmandens tidligere klub Odd efter et mislykket ophold i Danmark. Dario Dumic er også blevet solgt, så det efterlod Brøndby med kun Daniel Agger og Martin Albrechtsen som prøvede midterforsvarere til forårssæsonen.

Da Martin Albrechtsen for lidt over en uge siden brækkede hånden og er ude i to-tre måneder, betyder det, at Agger skal danne par med midtbanespiller Martin Ørnskov, venstre back Jesper Juelsgård eller unge Malthe Johansen i forårssæsonen.

Thomas Frank forsvarer dog Brøndbys beslutninger.

»Det var et bevidst valg og det rigtige, at Michael Almebäck og Fredrik Semb Berge skulle videre. Dario Dumic fik også en rigtig god mulighed, som vi ville lade ham tage, fordi han ikke ville få forlænget sin kontrakt, der udløb til sommer,« forklarer han.

Men var det godt nok af jer, når I nu står i denne situation?

»Det kan man diskutere. Vi kunne have hentet en ny spiller, men var han på samme niveau som de andre uden at kende måden at spille på, er svaret ja til, om det var godt nok af os.«

Thomas Frank fremhæver Brøndbys gode defensiv i de sidste 15 kampe af efterårssæsonen som det, holdet skal tage med til foråret. I dem hentede klubben 29 point, og den blev kun overgået af AaB i samme periode.

Til gengæld var offensiven ikke god nok. Især på hjemmebane var det helt galt, da holdet kun scorede seks gange i efterårets kampe i Brøndby.

»Vi vil arbejde rigtig hårdt for at få de offensive relationer og aftaler til at blive bedre og bedre, og da synes jeg, at vi ser en snert af det, som ser rigtigt ud. Vi skal især score nogle flere mål på hjemmebane. Seks mål der er for lidt. Det er klart,« erkender Brøndbys træner.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Brøndby lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her