Annonce
Brøndby

Henrik Jensen fyret i Brøndby

Sæsonens første trænerfyring i Superligaen er en realitet. Den faldt i Brøndby.

Henrik Jensen blev mandag fyret som træner i superligaens bundhold Brøndby. Foto: Anita Gregersen

Så gik den ikke længere for Henrik Jensen som træner i Brøndby IF.

Efter en historisk ringe sæsonindledning med blot 12 point i 13 kampe og en placering lige over nedrykningsstregen har Brøndby IF mandag morgen fyret Henrik Jensen.

I stedet har klubben købt Auri Skarbalius fri af sin kontrakt i HB Køge, så han i stedet tiltræder på vestegnen som cheftræner med øjeblikkelig virkning. I første omgang er han ansat frem til den 31. december.

Oprindeligt skulle Auri Skarbalius være tiltrådt som assisterende træner for Henrik Jensen efter efterårssæsonen, men de planer er ændret, så litaueren, der repræsenterede Brøndby i 10 år som aktiv, kan tiltræde nu.

Syv nederlag i denne sæson

Henrik Jensen kom til Brøndby i 2009/2010-sæsonen, da han overtog ansvaret for klubbens bedste hold efter fyringen af Kent Nielsen. Siden da er det blevet til to bronzemedaljer og sammenlagt 17 nederlag i 57 kampe.

Det er ikke nødvendigvis nogen ringe statistik, men problemet for Henrik Jensen er, at syv af nederlagene er faldet i denne sæsons 13 kampe, hvor det også blev til et smertefuldt nederlag i Europa League-kvalifikationen.

Brøndby er således aldrig kommet dårligere fra lang i Superligaen end i år, hvor de 12 point rækker til en 10.-plads lige over Lyngby og HB Køge. Kun det lave niveau hos de to sidstnævnte synes at gøre en Brøndby-nedrykning utænkelig.

Henrik Jensen var ansat på en kortvarende kontrakt frem til nytår, og derfor koster han altså ikke Brøndby en stor sum penge at afskedige.

Tommy Møller overtager Køge

Fyringen er i øvrigt den første trænerfyring i Superligaen i denne sæson.

Brøndby vil på et pressemøde klokken 13 fortælle mere om trænerskiftet.

I HB Køge har man i stedet ansat Tommy Møller Nielsen som træner for agterlanternen i Superligaen. Tommy Møller Nielsen skulle have overtaget holdet fra nytår, men som en følge af Auri Skarbalius skifte er ansættelsen blevet fremskyndet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Jensen. Heller ikke spillere eller ledere i Brøndby har ønsket at kommentere fyringen før pressemødet klokken 13.

SE MED KL. 13 NÅR JPtv SENDER DIREKTE FRA BRØNDBY IF


LÆS OGSÅ: HB Køge har gjort en god handel med Auri

LÆS OGSÅ: Henrik Jensens elendighed i Superligaen

LÆS OGSÅ: Brøndby Support: En nødvendig fyring

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her