Annonce
Brøndby

Sejr kunne ikke bremse smædesange

Der var drama til det sidste, men med en sejr på 2-1 fik Brøndby sin første sejr i seks forsøg.

Daniel Wass har bragt Brøndby på 1-0. Foto: Polfoto

Ingen over klubben, råbte Brøndbys fans gennem hele 2-1 sejren over Randers. Men med kampforløbet in mente kunne man ellers godt mene, at Michael Krohn-Dehli var om ikke over klubben, så i hvert fald over det hele. Med et mål, en assist og spil, der var langt bedre end hos de resterende 21 på banen, var han i hvert fald den udslagsgivende faktor i Brøndbys sejr. Den første i seks kampe. Mens Randers' nederlag var niende ligakamp uden sejr.

Nogle havde måske forventet, at Randers ville forsøge at presse Brøndby fra kampens start, og udnytte at det var et rystet hjemmehold efter fem kampe i træk uden sejr: Det mest farvestrålende fra den københavnske vestegn i lang tid er den pamflet, som aktionær-gruppen ”Det nye Brøndby” uddelte inden kampen med kravet om bestyrelsesformand Per Bjerregaards afgang.

Det skete dog ikke rigtigt. Hvilket i hvert fald til dels kunne tilskrives hjemmeholdet, der lagde klart mest offensivt og chanceskabende ud. Især Michael Krohn-Dehli forsøgte fra flere forskellige positioner på banen at komme til afslutninger. Men Randers gav også Brøndby lov til at dominere spillet, for gæsterne var slet ikke aggressive nok.

Ingen hjemmebanefordel

Naturligvis kan man argumentere for, at Randers ikke kan klandres for at være en smule påpasselige: Nu tales der mest om Brøndby i disse tider, men Randers havde trods alt ikke vundet i de otte foregående ligakampe, og trods sjællændernes modgang har spillerne jo tidligere vist, at de godt kan spille fodbold. Desuden blev kampen jo spillet på fremmed græs.

Men hjemmebanefordel, det kunne man ikke sige, at Brøndby havde. De ganske få fans, der var dukket op, havde inden kampen mest travlt med nye smædesange til at supplere den sædvanlige tyskøvelse for begyndere - ”Bjerregaard Raus”-hymnen – og det gik endda så vidt, at en spiller som Alexander Farnerud blev buhet af, da han blev præsenteret inden kampstart.

Alt det til trods var det altså Brøndby, der så mest ærgerrige ud i begyndelsen af kampen. Og scoringen til 1-0 var derfor både fortjent. Samt i øvrigt et udtryk for Michael Krohn-Dehlis store overblik, da han snedigt fandt Daniel Wass’ løbebane, så backen kunne sparke bolden fladt i kassen.

Rystet og rippet for selvtillid

Jo, Randers kom bedre med efter målet. Og fik lov til det af Brøndby, hvilket igen virkede lidt unødvendigt, og et klart udtryk for, at hjemmeholdet vitterligt var ret rystet og rippet for selvtillid: Nicolai Agger havde således en friløber efter en lille halv times spil, men den unge angriber turde end ikke afslutte.

Men trods et par gode muligheder til Randers, kunne Brøndby gå til pausen foran med 1-0. Og til et lydtapet fra tilskuerne, der i uformindsket styrke krævede Per Bjerregaards hoved.

Så på alle fronter var der meget lidt nyt i forhold til sidste uges kamp mod Nordsjælland. Hvor en Brøndbyføring også snarere virkede som en lammelse hos spillerne snarere end som et boost til selvtilliden.

Et flot solomål

Og da Ousmane Sarr kort efter pausen slap alene igennem, var konsekvensen også tæt på at blive den samme. Men senegaleseren fik ikke ordentligt træf på bolden, der suste forbi mål. Få minutter fik Michael Krohn-Dehli så brudt den negative sociale arv med et flot solomål, hvor han knaldede bolden ind godt uden for feltet. Midtbanekreatøren var med længder den vigtigste spiller.

Randers havde langt fra på samme måde en spiller, der kunne ændre begivenhedernes gang ene mand. I mange kampe har Yura Movsisyan ellers udfyldt den rolle, men armenieren havde ikke sin bedste dag på Brøndby Stadion. Scoringen i kampens overtid pyntede naturligvis, men det var lige en anelse for sent for Randers. Afslutningen blev dramatisk, men forløsningen var Brøndbys.

Derfor blev det heller ikke i det niende forsøg, at Randers fik en sejr. Og i modsætning til flere af de foregående pointtab, var det denne søndag fuldt fortjent, og kronjyderne er derfor fortsat under nedrykningsstregen. Omvendt avancerer Brøndby til ligaens tredjeplads med sejren. Ikke at det dog fik mange tilskuere til at ændre mening: Efter kampen blev der fortsat gjaldet "Bjerregaard raus" for fuld udblæsning.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her