*

AGF

Pladsen foran Ceres Park omdøbes til "John Stampes Plads"

John Stampe hædres for sin indsats i AGF.

AGF

For den ældre generation af AGF-fans vil John Stampe altid stå som et ikon, der bar den hvide trøje med en stolthed, der rakte langt ud over hans aktive karriere.

Nu får pladsen for enden af Stadion Allé foran Ceres Park sit eget navn: ”John Stampes Plads”.

John Stampe nåede at spile 444 kampe for AGF, hvilket er klubrekord.

Aarhus Kommune markerer navngivningen før Superliga-kampen mod Lyngby mandag den 16. oktober kl. 17, hvor vejskiltet også vil blive afsløret. Ved ceremonien vil John Stampes familie være til stede, det samme vil tidligere holdkammerater til AGF-ikonet.

»Vi er taknemmelige for, at kommunen på denne måde er med til at hædre en af de helt store i AGF’s historie. Vi har længe haft et ønske om at opkalde denne plads efter John Stampe, så det er fantastisk, at det nu går i opfyldelse. Nu bliver alle, der besøger Ceres Park, mindet om denne legende i vores historie,« siger bestyrelsesformand, Lars Fournais, i en pressemeddelelse.

John Stampe fik debut for AGF i 1977. Han var anfører på det hold, der vandt DM i 1986. I alt nåede han 444 kampe for AGF, inden han indstillede sin aktive karriere i 1991. Han døde af kræft - 55 år gammel i sommeren 2012.

John Stampe satte sig på bolden

AGF har lavet et hyldesttrøjer til John Stampe. Foto: AGF
Det er ikke kun Aarhus Kommune, der hylder John Stampe. AGF vil samme dag spille i en speciel spilletrøje med en hyldest til John Stampe.

Den særlige Stampe-trøje er designet i et retro-look, hvor John Stampes og hans meritter er broderet ind i trøjen under klublogoet på brystet af trøjen.

I 2011 skrev Jyllands-Postens Jesper Engmann historien om mesterskabet i 1986.

Læs kapitlet om John Stampe herunder:

Og hele artikelserien her:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
En ønskejul når livet er svært
Organisationen Ønske Jul hjælper hvert år hårdt ramte familier til at få en god jul. Siden 2012 har de sørget for, at midtjyske familier med ondt i livet også får en juleaften med alt, hvad der hører til. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her