Annonce
AGF

Trænerfyring foregik i en bil på en p-plads

AGF sagde lørdag farvel og tak til Glen Riddersholm som cheftræner. En beslutning, som spillerne ikke forstår.

Glen Riddersholm førte fredag AGF til en sejr på 5-1 i Helsingør. Det blev hans sidste som træner i klubben. Foto: Gregers Tycho Udehold AGF AGF cheftræner Glen Riddersholm

Som sædvanlig kørte AGF-træner Glen Riddersholm med spillerbussen hjem fra kampen. Sportschef Peter Christiansen og direktør Jacob Nielsen fulgtes ad, som de har for vane til udekampe, i en bil for sig selv, og da AGF-delegationen ankom til AGF’s anlæg på Terp Skovvej, satte sportschefen sig ind i Glen Riddersholms bil og overbragte ham nyheden om, at han var fyret.

På turen fra Helsingør fredag aften fejrede AGF-spillerne sejren på 5-1, de hyggesnakkede, hørte musik, pjattede og så frem til en friweekend. Kampen mod Helsingør var den sidste inden landskampspausen på to uger, og først 16. oktober skal AGF i kamp igen. Mod Lyngby såmænd, klubben som AGF’s nye træner, David Nielsen, er hentet i.

Spillerne har lov til at have deres mening. Når det er sagt, så forventer jeg, at de bakker op om beslutningen, og det tror jeg også, at de gør.
Lars Fournais, formand for Aarhus Elite, der driver AGF

Flere af spillerne kunne fornemme, at der var optræk til noget, da sportschef Peter Christiansen satte sig ind i bilen ved halv et-tiden natten til lørdag for at tale med træneren og hans assistent, Lars Friis, og derfra begyndte det at cirkulere i truppen, at Glen Riddersholm var blevet fyret.

Den endelig afklaring fik spillerne, da de modtog en sms fra Glen Riddersholm og senere opkald fra ham i nattens løb. Lørdag morgen fik de den officielle melding fra klubben, som sendte en pressemeddelelse ud.

Indbyrdes respekt

AGF-målmand Steffen Rasmussen, som har spillet i AGF siden 2001 og som næsten ikke har tal på, hvor mange trænere, han har set ansat og afskediget, var forundret og overrasket og havde svært ved at forstå det. For han kunne mærke, at hverdagen fungerede fornuftigt under træneren, han havde altid nydt at arbejde sammen med ham, også selv om han med Riddersholm som chef var blevet forbigået på førsteholdet.

Trods den sportslige degradering havde Glen Riddersholm nemlig fra dag et udtrykt sin store respekt for målmanden, betegnet ham som kulturbærer og en af de vigtigste i truppen, også selv om han ikke spillede fast. Steffen Rasmussen stod for kontinuitet i en klub med en evigt roterende svingdør.

Spillerne er rystede

Lørdag formiddag meldte AGF-anfører Morten ”Duncan” Rasmussen skarpt ud i medierne, da han havde fordøjet meddelelsen om, at Glen Riddersholm var blevet fyret. Han var mildest talt rystet over beslutningen, som han kaldte en »skandale«, hvilket han også havde givet udtryk for over ledelsen.

David Nielsen fejrer en Lyngby-sejr over Helsingør. Nu er den tidligere cheftræner fra Lyngby ny cheftræner i AGF efter et turbulent forløb i den aarhusianske klub. Foto: Jens Dresling

Karusellen

AGF og trænere

Siden 2002 har AGF haft følgende trænere ansat:

  • Poul Hansen (2002-03), Sören Åkeby (2003-05), Brian Steen Nielsen/Jesper Tollefsen (2005), Ove Pedersen (2006-08), Erik Rasmussen (2009-10), Peter Sørensen (2010-14), Morten Wieghorst (2014-15), Glen Riddersolm (2016-17), David Nielsen (2017-?)

»Jeg er lige så overrasket som Morten, og jeg har svært ved at forstå det,« siger Steffen Rasmussen.

Han og truppen har i de seneste år set klubbens direktør, Jacob Nielsen, offentligt stå frem og kritisere holdet, når det ikke er gået efter planen. Ved flere lejligheder har Jacob Nielsen offentligt kritiseret spillerne i et ofte svulstigt sprog om blandt andet mandlige kønsdele.

»Jeg vil ikke forholde mig til diverse meldinger fra direktøren. Hvis han mener, det er fornuftigt at sige den slags på den facon, så må det stå for hans egen regning,« siger Steffen Rasmussen.

»Spillerne har lov til at have deres mening. Når det er sagt, så forventer jeg, at de bakker op om beslutningen, og det tror jeg også, at de gør. Jacob Nielsen har som administrerende direktør ret til at udtrykke sin mening om det sportslige. Det er klart, at det skal foregå på en fair og ordentlig måde. Sådan vil jeg i hvert fald gerne have det,« siger Lars Fournais, formand for Aarhus Elite, der driver AGF.

AGF-formand efter spillerkritik: »Jeg forventer, at de bakker op«

Allerede i Glen Riddersholms første hele sæson i AGF begyndte det at knage mellem direktøren og træneren, men der var dog en form for ro, som den daværende sportschef, svenskeren Jens Andersson, skabte. Hans ledelsesfilosofi lå tæt op af trænerens. Han blev en buffer mellem direktøren og den sportslige sektor i klubben.

Først en storsejr og så en fyreseddel – et kaotisk døgn i AGF

Da Jens Andersson sagde op i AGF i december 2016, stod Peter Christiansen klar til at tage over som sportschef. Ham havde Jacob Nielsen hentet ind som scout et års tid forinden. De havde arbejdet tæt sammen tidligere i Randers FC.

Efter at AGF med en sejr over Viborg sidst i maj havde sikret sig en ny sæson i Superligaen, blev træner Glen Riddersholm bedt om en sæsonevaluering over for bestyrelsen på et møde, der skulle finde sted fredag den 9. juni. Mødet blev placeret, så træneren blot kunne nå at holde halvanden uges sommerferie, inden en ny sæson skulle sparkes i gang.

Den dag sagde Glen Riddersholm sin uforbeholdne mening om forskellighederne i ledelsesstil over for bestyrelsen. Reaktionen kom fredag ved midnatstid i en parkeret bil på Terp Skovvej.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Bolig
Gør din bolig grønnere: Skab dit eget mini-økosystem
Uanset tendenserne inden for boligindretning spiller grønne planter altid en rolle. Se her hvordan du kan lave din egen lille plante-udstilling. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her