*

AGF

Sportsredaktør: Duncans reaktion er helt uhørt

Der venter David Nielsen en meget stor udfordring som cheftræner for AGF, vurderer Jyllands-Postens sportsredaktør.

Glen Riddersholm under fredagens kamp i Helsingør, hvor AGF vandt med 5-1. Foto: Gregers Tycho
AGF

David Nielsen, der mandag træder til som ny cheftræner for AGF, står over for en enorm ledelsesopgave.

Skulle man være i tvivl, kan man bare se på reaktionen fra holdets anfører, Morten »Duncan« Rasmussen, på fyringen af den hidtidige træner, Glen Riddersholm. Sådan lyder vurderingen fra Jyllands-Postens sportsredaktør, Troels Henriksen.

AGF-anfører har svært ved at forstå fyring: ”Jeg er i chok”

Duncan siger ifølge Århus Stiftstidende, at der er tale om en »en skandale«, og til Jyllands-Posten at han er »i chok« over beslutningen om at udskifte cheftræneren. Duncan mener, at holdet var på rette vej med Glen Riddersholm ved roret, og at der var stor opbakning til cheftræneren blandt spillerne. Derfor har han »givet udtryk for sin overraskelse over for klubbens ledelse«, lyder det.

Spillernes forhold til Glen Riddersholm bliver den nye cheftræners store udfordring, vurderer Troels Henriksen.

»Riddersholm har været sindssygt god i både AGF og FC Midtjylland til at skabe korpsånd i en trup. Der er ingen tvivl om, at størstedelen af AGF-spillerne var vilde med ham som cheftræner, og nu får de en helt anden type ind,« siger han, som kalder anførerens reaktion for uhørt:

»Duncan har været ude med meget kradse kommentarer. Det er meget usædvanligt, at en spiller går direkte ud og stiller sig i opposition til topledelsen. Det er uhørt,« siger han.

AGF er ikke kommet godt i gang med sæsonen, og for at sikre, at klubben ikke render ind i endnu et millionunderskud til næste år, er målsætningen at lande i top seks, lyder det fra JP's sportsredaktør. Men inden fredagens sejr lå holdet som nummer 10, og det sidste halvandet år har holdet holdt sig nogle point fra at kunne være en legitim bejler til slutspillet.

»Resultaterne har været for dårlige. Det er vigtigt at understrege, at Riddersholm sidste år ikke havde gode nok spillere til at skabe resultater, der svarer til de høje forventninger. Det har han haft denne sæson, og alligevel har resultaterne fortsat været for dårlige. Riddersholm vil nok sige, at det tager flere år at vende en klub i så store problemer til et tophold, og det ændrer fredagens 5-1 sejr over FC Helsingør ikke på,« siger Troels Henriksen.

AGF får i David Nielsen, der indtil nu har været cheftræner for Lyngby, en personlighed, der passer meget bedre til ledelsen end Glen Riddersholm, vurderer Troels Henriksen: Mens Glen Riddersholm går ind for forandringsledelse og kompetenceudvikling hos medarbejderne, har AGF's sportschef, Peter "PC" Christensen, og AGF-direktør, Jacob Nielsen, den tilgang, at mennesker arbejder bedst under pres.

Her harmonerer David Nielsens stil markant bedre med ledelsen, siger sportsredaktøren, der beskriver David Nielsen som en no nonsense-træner, som taler lige ud af posen og er enormt god til at få det bedste ud af sine spillere. Derudover har han erfaring med at være i en klub under pres. Det vil han formentlig også selv være, når han begynder som cheftræner, lyder vurderingen.

»Af hensyn til ambitionerne er der ikke tid til, at David Nielsen kan sætte sig ned og få en blød start med en trup, der - som jeg ser det - ikke vil være med ham fra dag et. De vil selvfølgelig passe deres job, men båndet mellem dem og Riddersholm var så tæt, at der ikke bare er tale om en almindelig trænerudskiftning,« siger Troels Henriksen og tilføjer:

»Det er en enorm ledelsesopgave, han står overfor. Men han er også en fantastisk leder, som er enormt god til at få spillerne med sig. Samtidig er han en enormt dygtig træner - det har han både vist i Norge og Lyngby. Jeg har tit tænkt, at han godt kunne blive en afløser for Ståle Solbakken i FC København. For så dygtig er han faktisk.«

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
TV anbefaler

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her