AGF

Først en storsejr og så en fyreseddel – et kaotisk døgn i AGF

AGF-anfører Morten ”Duncan” Rasmussen er »i chok« og har svært ved at forstå, hvorfor Glen Riddersholm blev fyret efter fredagens storsejr over FC Helsingør.

Glen Riddersholm efter fredagens kamp i Helsingør, som AGF vandt med 5-1. Lørdag morgen blev han fyret i AGF. Foto: Tycho Gregers
AGF

For AGF-anfører Morten ”Duncan” Rasmussen startede lørdag morgen – efter eget udsagn – med »et chok«.

Efter at have fejret fredagens 5-1 sejr over FC Helsingør vågnede angriberen nemlig ligesom resten af fodbolddanmark op til en kæmpe nyhed – Glen Riddersholm var blevet fyret under 12 timer efter sæsonens største sejr.

»Det er absolut min opfattelse, at Glen Riddersholm havde opbakning i spillertruppen, og at trænerteamet havde lagt den rette strategi for at få succes. Derfor har jeg svært ved at forstå beslutningen, og jeg har også givet udtryk for min overraskelse over for klubbens ledelse« siger ”Duncan” til JP Aarhus.

Nyheden begyndte at ulme, da Lyngby BK tidligt lørdag morgen meldte ud, at succestræneren David Nielsen var ved at forlade klubben. Bronzevinderen fra i fjor forhandlede med et andet hold, og kort efter blev det klart, at der var tale om AGF.

»Vores resultater har i en længere periode været for dårlige og vi har præsteret alt for svingende i såvel Alka Superliga som i DBU Pokalen – en udvikling, vi ikke er trygge ved. Vi gik ind til den her sæson i håbet om, at vi kunne præstere mere stabilt, hvilket ikke er lykkes. Efter nøje overvejelser har vi derfor besluttet, at der skal nye kræfter til i forsøget på at indfri vores målsætninger i AGF,« oplyste sportschef Peter Christiansen i en pressemeddelelse.

Den samme sportschef, der fredag fejrede storsejren ved at give Glen Riddersholm et stort kram og et anerkendende klap på skulderen.

Det var heller ikke til at mærke på Glen Riddersholm, at han var en presset mand fredag aften i Helsingør. Efter en grel periode med tre nederlag i de seneste fire kampe – heriblandt et pokalexit til FC Fredericia fra 1. division – smilede træneren igen skævt og virkede fuld af overskud, da han talte om en forløsning, et mindre gennembrud for nye spillere som Tobias Sana og Jakob Ankersen, og et positivt afsæt for fremtiden.

»Vi er glade for sejren, men der venter stadig rigtig meget hårdt arbejde for AGF,« sagde han.

Nu står det klart, at det ikke bliver ham, der skal udføre det.

»Jeg takker staben, spillerne, ungdomstrænerne og de mange frivillige for en fantastisk tid og fansene for en sublim opbakning i AGF, og jeg ønsker klubben alt det bedste for fremtiden,« udtalte Riddersholm i pressemeddelelsen lørdag morgen.

Glen Riddersholm kom til AGF den 1. januar 2016 efter at have ført FC Midtjylland til mesterskabet et halvt år forinden.

I forrige sæson kunne han se sit hold misse målsætningen om en plads i topseks ved at ende tredjesidst i grundspillet, inden AGF reddede livet i Superligaen efter nedrykningsplayoff

Siden steg optimismen i Aarhus, da profilerede folk som Tobias Sana, Jakob Ankersen, Adama Guira og Pierre Kanstrup kom til. Allerede i første runde skuffede holdet imidlertid med et 2-1 nederlag hjemme til AC Horsens, og siden har traditionsklubben blandt andet tabt 4-1 til Randers og 3-0 til FC Midtjylland.

På den positive side tæller sejre over Brøndby og FC Nordsjælland, indtil Tobias Sana, to gange Kasper Junker, Morten ”Duncan” Rasmussen og Jakob Ankersen scorede mod FC Helsingør.

Samlet set havde Glen Riddersholm et pointgennemsnit på 1,19 i AGF.

Nu er det David Nielsen, der har indtaget det, der kan virke som en uriaspost og har kostet trænerprofiler som Erik Rasmussen, Morten Wieghorst og Glen Riddersholm jobbet.

»Fodboldfagligt har David en stærk ballast, og han er meget tydelig og klar i sin måde at være træner og leder på. Derudover besidder han nogle af de egenskaber – såsom at være passioneret og hårdt arbejdende – som vi vægter højt og noget vi tror på, vil smitte positivt af på klubben som helhed,« udtaler Peter Christiansen.

Først venter der en landskampspause, inden David Nielsen skal lede AGF i kamp den 16. oktober. Modstanderen? Det er såmænd hans tidligere klub Lyngby.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her