*

AGF

AGF-formand: »Vi tør godt tro på en sjetteplads«

Svage resultater og manglende transferindtægter har kostet underskud på ni mio. kr. i selskabet, der driver AGF.

I sidste sæson var der for få sejre i AGF. Her jubler spillerne efter 2-1 over FC Nordsjælland i denne sæson. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Et underskud på ni mio. kr. i regnskabet for sæsonen 2016/17 i Aarhus Elite, der driver Superligaklubben AGF, skyldes primært to ting: Manglende resultater på banen samt at klubben ikke har været i stand til at få indtægter fra salg af spillere.

»Placeringen som nummer 11 i stedet for den sjetteplads, vi havde budgetteret med og håbet på, samt lavere transferindtægter, er hovedårsagen til underskuddet,« siger Lars Fournais, formand for Aarhus Elite.

Koncernens omsætning er steget fra 110 til 111 mio. kr., og det skyldes fortrinsvis, at sponsorindtægterne er steget fra 45 til 48 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

I en meddelelse skriver Aarhus Elite, at »for regnskabsåret 2017/18 forventer Aarhus Elite en omsætning omkring 115 mio. kr., hvilket er en fremgang i forhold til regnskabsåret 2016/17. Aarhus Elites mål er at opnå en top seks placering i Superligaen i sæsonen 2017/18, hvilket er en vigtig forudsætning for et forventet resultat omkring 0 kr.«

I den indeværende sæson er AGF placeret et stykke fra de seks bedste placeringer, der er lig med en plads i slutspillet og dermed øgede indtægter fra blandt andet tv.

Ni år i træk med røde tal på bundlinjen: AGF-ejer ramt af endnu et millionunderskud

Trods en sportslig slingrekurs i sæsonens første 10 kampe tror formanden på, at det kan lykkes AGF at nå blandt de seks bedste i denne sæson.

»Ja, vi tør godt tro på en sjetteplads, for vi mener, at vi har økonomien, budgettet og truppen til at gøre det. Så vi synes, at det både er forsvarligt og realistisk at tro på. Vores likviditet og soliditet ser fin ud, så jeg synes, at økonomien er fornuftig. Men det afhænger selvfølgelig af, at vi kan indfri de sportslige målsætninger,« siger Lars Fournais.

I forrige regnskabsår solgte AGF spillere for fem mio. kr., mens klubben i sidste sæson kun fik en mio. kr. ind i transferindtægter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
AGF
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her